Huawei P20 Pro идва с първата в света тройна камера

По време на пресконференция в Париж, на която имах възможност да присъствам лично, Huawei представи новите си смартфони от висок клас P20 и P20 Pro. Устройствата бяха анонсирани от изпълнителният директор, Ричард Ю.

Разбира се най-голямо впечатление на всички направи флагманът P20 Pro, който идва с първата в света тройна камера с възможност за заснемане на 40MP изображения. За постигане на по-качествени изображения в автоматичен режим, моделите включват Master AI и AIS функционалности базирани на изкуствен интелект.

Смартфоните идват с чипсет Kirin 970, който ми е добре познат с високата си производителност от Mate 10 Pro, включващ изчислителен блок с архитектура на невронна мрежа (NPU). Софтуерно Huawei въвежда и нов интерфейс EMUI 8.1, базиран на Android 8.1. Сред останалите параметри са още 4GB/6GB RAM + 128GB ROM, Single/Dual-SIM, 3400mAh/4000mAh (с поддръжка на технология за бързо зареждане), USB Type-C, инфрачервен предавател и др.

И двата смартфона ще бъдат предлагани в доста интересната цветова разновидност – Twilight. Цветът е постигнат чрез нанасянето на няколко слоя NVMC оптични покрития под стъклените панели, така че светлината се пречупва.

По отношение на дисплея P20 и P20 Pro разполагат с FullView екран с диагонал от съответно 5,8“ и 6,1“. Рамките около дисплея са доста тънки, а в горната част е видима и вече познатата ни от редица устройства цепка (notch).

Основната камера на P20 Pro се състои от 40-мегапикселов RGB сензор, 20-мегапикселов монохромен сензор и 8-мегапикселов сензор с телеобектив. Всичко това се допълва и от Leica технология. Налична е широка бленда f/1.8, f/1.6 и f/2.4 за улавяне на повече детайли и при ниска осветеност. P20 Pro включва и нови Leica VARIO-SUMMILUX (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH) обективи с 3x оптично и до 5x хибридно приближение. Впечатлява и размера на сензора, който е 1/1.7“ спрямо 1/2.9“ при iPhoneX и 1/2.55“ при Galaxy S9+.

Моделът може да заснема изображения в условия на ниска околна осветеност с добър детайл, а нощният режим е ефективен дори и без статив. В последното успях да се убедя.

P20 идва с нова двойна Leica камера с 12MP сензор с размер на пиксела до 1,55 μm и 20-мегапикселов монохромен сензор.

И двата модела поддържат стабилизация по шест оси и режим на бавно движение (slow motion) с 960 кадъра в секунда. В режим Ultra Snapshot, устройствата могат да улавят кадри за по-малко от 0,3 секунди чрез двойно натискане на бутона за звука.

Благодарение на невронната технология в чипсета, серията P20 разпознава над 500 сценария в 19 различни категории, избирайки сама съответните настройки. AIS (AI стабилизиране на изображението) от своя страна поддържа заснемане от ръка на кадри с добро качество, без да е нужен статив.

Ето албум от дневната фоторазходка в Париж.

Публикувахте от TodayTech в 28 март 2018 г.

Предната камера е с 24MP сензор и с вградена функция с изкуствен интелект за разкрасяване и 3D портретно осветление.

В партньорство с Google, моделите P20 поддържат Google ARCore, платформата за добавена реалност.

P20 (649 Евро) и P20 Pro (899 Евро) са налични в Twilight, Black, Midnight Blue и Pink Gold. На българския пазар ще се предлагат цветовете Twilight, Black, Midnight Blue за P20 Pro и Black, Midnight Blue и Pink Gold за P20.

Павлин Луканов

2 thoughts on “Huawei P20 Pro идва с първата в света тройна камера

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *