Почти всички завършили Телерик Академия остават в България

97% от завършилите Телерик Академия се реализират в България, това сочи проучване сред завършилите академията. Останалите интересни данни показват, че близо 70% започват работа в ИТ сектора до 2 месеца след края на програмата, а скоро след това и останалите.

Възнагражденията на завършилите курсисти надвишават с 60% средните за ИТ сектора заплати, които традиционно са сред най- високите в страната. По данни на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) през 2017 г. средната заплата в ИТ индустрията е около 3,8 пъти над средното равнище у нас. Същевременно за последните 4 години увеличението на заплащането в бранша е с над 30 на сто.

Над половината (51%) споделят, че са започнали да се издържат самостоятелно след края на обучението си в Професионалната Телерик Академия.

Данните от проучването сочат, че повече жени се насочват към образование и професия в областта на програмирането. Ако до 2012 г. включително дамите, завършили Професионалната Телерик Академия, са едва 12%, от 2015 г. нататък броят им нараства почти двойно, достигайки 22%.

Проучването е проведено сред курсисти, завършили Професионалната Телерик Академия в периода 2010-2016 г. Реализирано е през втората половина на 2017 г., а участие в него са взели над 300 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *