Moto Gamepad

Винаги съм споделял позитивното си мнение за модулната система, която Motorola използва при Z серията смартфони. Според мен тя е практична и лесна за употреба като основният минус са високите цени на редица от модулите. През последните 1-2 години имах възможност да пробвам проектора и камера модулите и останах с много добри впечатления.

Днешният Moto Mod, с който ще ви запозная е предназначен за геймърската аудитория и на практика много наподобява геймпад или преносима гейминг конзола. Moto Gamepad представлява основа, в която поставяте съвместим смартфон от серия Z, а отстрани са налични лостчета и бутони за управление. Това премахва един от недостатъците на смартфоните що се отнася до гейминга – липсата на хардуерно управление.

В това отношение Moto Gamepad предлага два аналогови стика, D-pad и още десет бутона. Към това получавате още вградена батерия с капацитет 1035 mAh, USB Type-C порт за зареждане и 3.5 мм жак за слушалки.

Според компанията, вградената в модула батерия дава до 8 часа издръжливост при гейминг, но това разбира се варира според модела телефон, настройки и игрите, които играете.

Модулът е широк и сравнително лек с тегло от 140 г. Освен това има и LED светлини, които се активират при ползване на външните бутони.

Освен добрия хардуер е нужно обаче и голямо разнообразие от поддържани игри. И макар не всички игри в Google Play да са съвместими, благодарение на апликацията Moto Game Explorer имате достъп до поддържаните от геймпада заглавия.

И така какви все пак са наблюденията ми при гейминг. Някои игри работят в доста добър синхрон с геймпада и е удоволствие да се играят. При други положението не е толкова добро, тъй като е по-трудно управлението, но все пак има за всеки по нещо сред множеството налични заглавия.

Както споменах, геймпадът е с доста приемлива цена от около 70 лв. и в комбинация с Moto Z Play или Z2 се превръща цялостно достъпно решение. Освен това някои от телекомите предлагат директно подобен комплект.

Павлин Луканов

3 thoughts on “Moto Gamepad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.