Crashtest Security с номинация за Innovation Award на CEBIT

Една от интересните компании, с които имах възможност да се запозная по време на тазгодишното CEBIT Preview е Crashtest Security, номинирана за тазгодишните награди за иновация на панаира (CEBIT Innovation Award). Може да ви звучи като тест за издръжливост на коли, но всъщност става дума за облачна услуга, която проверява това доколко защитен е вашият сайт, уеб приложение или електронна търговска платформа.

Според Янош Майер, съосновател на Crashtest Security, облачната услуга е лесна за приложение и дава бърз преглед на уязвимостите, които впоследствие могат да бъдат отстранени от разработчиците.

Услугата е абонаментна като има базова безплатна версия и професионална, която е по-задълбочена с цена 99 Евро месечно.

Crashtest Security Suite е изцяло автоматизиран инструмент за тестване на Уеб приложения за топ 10 уязвимостите според OWASP (The Open Web Application Security Project). Решението дава бърза и лесна възможност на разработчиците да проверят проекта си за пропуски в сигурността. Освен това е налична и детекция в реално време за уязвимости чрез автоматичен скан след всяка промяна на апликацията или сайт. Услугата разчита и на технологии с изкуствен интелект за по-бързо прихващане на пробивите. Пакетът предлага отчет на извършените тестове и откритите уязвимости в PDF доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.