HTC U12+ с познат дизайн и двойна основна камера

Както се и очакваше, HTC представи новия си смартфон флагман U12+. По отношение на дизайна, моделът доста прилича на предходното поколение, използвайки liquid surface ефект на стъкления гръб. У нас ще са налични два цветови варианта – керамичен черен и син. Синият ще се предлага и с опционален полупрозрачен гръб.

Отличителен белег на модела е двойната основна камера (12MP широкоспектърна и 16MP телефото) предлагаща заснемане с боке ефект и lossless цифрово приближение (2x). Той получава 103 точки при тест на DxOMark, което го поставя единствено зад Huawei P20 Pro. Апаратът включва още и двойна предна камера.

Да минем към останалите основни параметри. Екранът е с диагонал 6“, резолюция QHD+ (2880 x 1440) и използва Super LCD технология с поддръжка за HDR 10. Чипсетът е Snapdragon 845, което е очаквано в смартфон флагман, наред с 6GB RAM и 64GB разширяема памет за съхранение.

Налични са звукови технологии като BoomSound, USonic, Qualcomm aptX HD, LDAC с до 32-битово аудио през Bluetooth и USB Type-C слушалки с технология за активно шумопотискане. Липсват 3.5 мм жак за слушалки и преходник.

Технологията за взаимодействие чрез стискане на двете страни вече е с втора версия. Edge Sense 2 поддържа нови действия като двойно почукване за смаляване на екрана или задържане, което предотвратява завъртането на екрана или намаляването на яркостта. Тези нови поддържани дейности са с възможност за персонализация.

Сред останалите характеристики са IP68 рейтинг за водо и прахо издръжливост, отключване с лицево разпознаване, винаги активни гласови команди, режим джоб, батерия с капацитет 3,500mAh (Quick Charge 3.0) и Android 8.0.

U12+ ще бъде наличен у нас през юли с цена в свободна продажба от 1569лв. с ДДС.