Huawei измести Apple по доставени смартфони /обновена/

Huawei е задминала Apple по доставени смартфони през второто тримесечие на годината, сочат данни на IDC, Canalys и Strategy Analytics, съобщава The Verge. Компанията е доставила над 54 милиона устройства през тримесечието спрямо 41.3 милиона доставени iPhone смартфона от Apple и 73 милиона от Samsung.

Според IDC, разпределението по пазарен дял е 20.9% за Samsung, 15.8% за Huawei и 12.1% за Apple. челната петица се допълва от Xiaomi и Oppo. През септември очакваме новите попълнение на Apple, така че е възможно двете компании отново да разменят позициите си.

Сериозният скок от 41% на годишна база за Huawei се отдава на Honor бранда. Търсенето на P20 и P20 Pro също е било силно. Интересно е да отбележим, че всичко това се случва на фона на отсъствието на компанията от пазара в САЩ.

/Ново/ В България, по данни на Huawei, през първото полугодие на 2018 компанията е продала 20% повече устройства на територията на страната в сравнение със същия период на миналата година. В премиум сегмента компанията бележи 59% ръст на продажбите в най-високия клас спрямо първото полугодие на 2017. Този ръст се дължи основно на моделите P20 и P20 Pro.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *