Logitech G560 Lightsync PC Gaming Speakers

От известно време насам сме свидетели на все повече решения сред геймърските продукти (лаптопи, аксесоари и периферия), които имат светлинни ефекти. Наскоро имах възможност за кратко да тествам и най-новото предложение на Logitech в тази насока – говорителите Logitech G560 Lightsync.

Тази 2.1 система не само предлага силен и качествен звук, но и RGB светлинни ефекти, които да ви потопят в гейм атмосферата.

Комплектът се състои от два сателита и един субуфер. Общата мощност на системата е 120W, което е повече от достатъчно, за да се насладите както на филми и игри, така и на различни жанрове музика. Голямо удобство придава наличието на Bluetooth опция за безжично свързване.

А ето и малко технически параметри:

Честотен диапазон: 40Hz – 18KHz
Макс. SPL: 97dB@426B
Чувствителност: 84dB@1m/1w
Входящ импеданс: >10K ohm
7.1 DTS:X Ultra Surround Sound
Свързване: USB, Bluetooth (4.1) и 3.5 мм

Управлението на силата на звука, освен софтуерно, става и през хардуерни бутони на един от сателитите. Тук се намира и бутонът за свързване към устройства чрез Bluetooth технология. Бутонът за включване се намира на гърба на десния сателит.

И след като се убедихме в техническите възможности идва време да ви запозная и с най-интересната функционалност на тези колонки. RGB светлинните ефекти се възпроизвеждат от елементи в двата сателита. Най-добра атмосфера можете да постигнете когато те са разположени в близост до стена. По този начин светлинните ефекти са освен по бюрото или масата ви и по голяма част от стената. Всеки от говорителите има по две светлинни зони – по една отпред и отзад.

Управлението на светлинните ефекти и настройката на звука стават през Logitech Gaming Software (LGS). Налични са множество различни режими за осветяване с опция да създавате и собствени такива.

Logitech Gaming Software

Няколко са по-интересните режими, които искам да спомена.

Първият е свързан с това какво звуково съдържание слушате. Така наречената цветомузика е в ритъм с музикалните тонове, което е интересен и приятен ефект.

За геймърите обаче са от значение някои от другите режими. Един от тях включва възможността да програмирате цветовете и анимираните ефекти в зависимост от избраното гейм заглавие. Можете да изберете част или части от монитора си и да ги свържете с някой от четирите светлинни зони. LIGHTSYNC енджинът разчита цветовете на пикселите на екрана и ги пресъздава като светлинен ефект докато играете.

Дори без да зададете зони, системата може автоматично да се опита да пресъздаде осветителните ефекти. На моменти резултатите са доста добри и можете изцяло да се потопите в гейминг обстановката.

Гейминг озвучителната система Logitech G560 Lightsync вече е налична и у нас с цена между 450 – 500 лв. в зависимост от избрания търговец.

Говорителите са насочени основно към геймърите, но ако обичате да имате подходящо осветление докато слушате музика, най-вероятно стават и за вас. Звукът е доста силен и качествен с добри нива на ниските тонове. Lightsync системата дава чудесен начин да разчупите пространството около компютъра си.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *