ADATA CW0100 Wireless Charging Pad

Напоследък все повече смартфони включват технология за безжично зареждане. Тази функционалност, освен популярна, в повечето случаи, дава и удобство в ежедневието. Макар безжичните зарядни да имат кабел към електрическата мрежа, те премахват нуждата от включването на такъв към самия смартфон. Просто поставяте устройството когато имате време и го зареждате, лесно можете да го вземете за малко и да свършите някаква работа, а после да го оставите пак да се дозареди.

През изминалите седмици имах възможност да пробвам едно от актуалните предложения на ADATA в тази насока – подложката за безжично зареждане CW0100.

Веднага ми направи впечатление стилният дизайн, включващ метална основа и полирана повърхност. Отдолу е поставено покритие предотвратяващо плъзгането при поставяне върху гладка повърхност.

Подложката се предлага в бял и черен цвят. Захранването се подава през Micro USB порт и може да я свържете към различни типове източници – адаптери, компютри, батерии и др.

Наличен е LED индикатор, който показва статуса на работа. Мигащата синя светлина означава, че устройството, което сте поставили се зарежда. Ако цветът е червен, това означава, че има някакъв проблем или е засечен друг обект.

Устройството е Qi сертифицирано и може да зарежда всички смартфони или други джаджи, които поддържат технологията. Площта на подложката е достатъчно обширна, за да можете удобно да поставите всеки смартфон.

ADATA CW0100

За времето, в което тествах модела, успях да го тествам със Samsung Galaxy S6 Edge и Galaxy Note 9. И при двата смартфона то работи безпроблемно. Тук е моментът да спомена и поддръжката за бързо зареждане, ако и устройството, което имате е съвместимо. Galaxy Note 9 поддържаше тази технология и зареждането ставаше доста бързо. Разбира се ще ви е необходим и по-мощен захранващ адаптер за целта.

Помислено е и за сигурността. В тази насока са налични технологии за засичане на чужд обект, прегряване, късо съединение и др.

Предложението на ADATA е доста приятно и полезно, давайки свободата да зареждате удобно смартфона си. Моделът ще е наличен у нас по някое време през последното тримесечие на годината, а очакваната цена е около 32 долара.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *