A1 стартира първата гейминг лига в България

A1 Gaming League беше обявена официално по време на Aniventure Comic Con. Тя ще включва регулярни онлайн турнири през уикендите, офлайн турнири през цялата година и голям финал по време на Aniventure Comic Con 2019, което ще я направи и първата състезателна гейминг лига в България.

A1 Gaming League ще бъде с общ награден фонд от над 50 000 лева за първата година и ще е разделена на два полусезона по модел на футболните първенства. Срещите ще се провеждат онлайн на специална платформа на A1.bg, където всички участници ще могат да се регистрират, състезават, следят представянето си и да научават всичко най-интересно около лигата. Всеки полусезон ще излъчва свой шампион, който ще се определя по време на офлайн състезание. Накрая най-добрите играчи и отбори ще се борят за шампионската титла на големите финали.

Игрите, които A1 Gaming League ще включва, са добре познати на геймърите у нас: League of Legends (отборно), CS:GO (отборно), FIFA19 (индивидуално), Hearthstone (индивидуално), Clash Royale (индивидуално). Впоследствие ще бъдат добавени и други популярни игри като Fortnite. Предварителните записвания вече започнаха на a1.bg/gaming, а първите турнири стартират през октомври.

One thought on “A1 стартира първата гейминг лига в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *