Visa и Eleven Ventures стартират финтех програма за стартъпи

Visa и Eleven Ventures обявиха старта на първата в България програма за развитие на финтех иновации. Тя цели да вдъхнови създаването на следващо поколение решения за дигитални разплащания, като позволява на стартъпи в ранен стадий на развитие да ползват глобалната инфраструктура на Visa.

Управлявана от фонда за рискови инвестиции Eleven и неговата общност от стартъпи, ментори и инвеститори, програмата ще насърчава местните технологични таланти и предприемачи да решават реални бизнес предизвикателства, като едновременно с това разработват иновативни решения в полза на широката мрежа от партньори на Visa. Изградена върху разбирането, че иновациите се раждат в сътрудничество и чрез процес на взаимно създаване, финтех програмата използва методологията design thinking, широко приета от Visa и Eleven в ежедневната им работа по създаване на иновации.

Събитията и работните групи за общността от стартъпи, предприемачи, инвеститори и представители на бизнеса, банковия и небанковия финансов сектор, които са част от календара на програмата, ще бъдат ръководени от местното design thinking студио Creative Shower. По време на участието си в програмата, стартъп компаниите ще бъдат насърчавани да използват приложно-програмните интерфейси (API) и платформата за разработчици на компанията (Visa Developer Platform).

Официалният старт на програмата ще бъде през октомври тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *