Equinix отваря втори център за данни в София

Equinix, компания за взаимосвързаност и центрове за данни, обяви днес, че ще открие втори International Business Exchange (IBX) център за данни в България в началото на следващата година. Струващият 19 млн. щатски долара център се изгражда в София и е наречен SO2. Той ще подпомогне българските компании в процеса на дигитална трансформация на бизнеса, осигурявайки взаимосвързаност с партньорите, преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят.

IBX центърът за данни SO2 в първата фаза от изграждането си ще предложи около 350 шкафа за оборудване с възможност да се добавят 1100 в следващите фази. Equinix вече обслужва над 100 компании в България и това ще е вторият център за данни на компанията в София. Сред клиентите са доставчици на облачни услуги, доставчици на мрежови услуги, големи корпорации и медийни компании.

Центърът за данни ще предостави среда за български и международни фирми, които искат да разширят бизнеса си към Източна Европа и Близкия Изток. В допълнение, SO2 ще има и директна връзка с българския Internet exchange BIX (Bulgarian Internet Exchange).

SO2 ще използва 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София, SO1, от 2016 г. насам. Equinix обяви през 2015 г., че се ангажира в глобален мащаб да използва 100% чиста и възобновяема енергия във всичките си подразделения. Чрез постоянно разширяване на партньорската си мрежа.

На снимката: Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *