Последни новини за Huawei Mate 20 Pro

На 16 октомври, Huawei ще представи новия си смартфон флагман Mate 20 Pro. Можете да очаквате информация на живо от събитието, тъй като имам щастието да съм сред поканените да го отразят. Няколко дена преди него обаче, изтекоха висококачествени снимки на модела, споделени от WinFuture.de.

Трябва да призная, че моделът ми допада, може би с изключение на конфигурацията на основната камера – квадратен модул с тройна камера, използваща Leica технология – 40MP + 20MP + 8MP. И тъй като вече имам наблюдения за възможностите на P20 Pro, който предлага подобен хардуер, очакванията ми са за наистина качествени изображения. Предната камера ще е 24MP и се очаква да включва IR лазерна система по подобие на iPhone X/XS за подобрено лицево разпознаване.

Екранът ще бъде OLED с диагонал 6.39”, цепка в горната част и тънка брадичка в основата. Освен това, в дисплея ще има и вграден четец на пръстови отпечатъци.

Сред останалите параметри се очакват още: 6GB/8GB RAM, 128GB/256GB/512GB разширяема памет (нов тип памет карти), чипсет Kirin 980, 4,200mAh батерия, Android 9 (EMUI 9.0), IP68 сертификация и възможност за двупосочно безжично зареждане.

Очакваната цена за базовия вариант е 999 Евро.

Дали всичко това е така ще разберете във вторник, директно от събитието в Лондон.

Павлин Луканов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *