Mate 20 серията на Huawei идва с редица иновации

Вчера в Лондон се състоя официалната премиера на най-новите смартфон попълнения на Huawei в серия Mate 20 – Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X и Porsche Design Mate 20 RS. Имах възможност да присъствам лично на представянето, а съвсем скоро очаквайте и първите ми впечатления за флагман модела Mate 20 Pro.

Новите попълнения имат няколко общи черти – наличието на тройна основна камера, най-новият чипсет на компанията Kirin 980 и Android 9 с EMUI 9.

Започвам с Mate 20 Pro, който очаквано беше звездата на вечерта. Дизайнът му включва извит дисплей с цепка в горната си част и изтънени рамки отгоре и отдолу. Гърбът е стъклен със специално покритие против изплъзване. Mate 20 Pro ще се предлага у нас в три цвята – черен, син и Twilight. Модулът на основната камера е в леко изпъкнала квадратна конфигурация, разположена в горната част на корпуса. Налична е IP68 сертификация за прахо и водоустойчивост.

Huawei Mobile Mate 20 Pro

Публикувахте от TodayTech в Вторник, 16 октомври 2018 г.

Моделът предлага иновативни технологии като вграден в дисплея четец на пръстови отпечатъци и възможност за двупосочно безжично зареждане. Дисплейът е с диагонал 6.39“, OLED технология и 2К+ резолюция. По отношение на паметта са налични два варианта 6GB RAM + 128GB памет за съхранение и 8GB + 256GB. Интересното е наличието на слот за нов тип памет карта – NM, която е разработка на компанията и е с по-компактни размери спрямо познатите Micro SD карти.

Тройната основна камера включва Leica технология и три сензора: 40MP (широкоъгълен с бленда f/1.8) + 20 MP (ултра широкоъгълен f/2.2) и 8MP (телефото f/2.4). Благодарение на тези два широкоъгълни сензора, е възможно заснемането на по-обширни изображения. Наличен е познатият ни нощен режим, но и разширени AI функционалности. Сред тях са възможност за разпознаване на обекти, изчисляване на калории, 3D сканиране на обекти, кино режим при снимане на видео и др. Възможни са макро снимки на разстояние от 2.5 см.

Предната камера е 24MP и поддържа 3D дълбочинно заснемане, технология която се използва за сканиране на лицето и съответно за отключване на устройството.

Батерията е с висок капацитет от 4200 mAh и поддържа бързо зареждане с 40W и бързо безжично зареждане. Освен това можете да използвате телефона за зареждане и на други устройства, поддържащи безжично зареждане.

Mate 20 Pro с 6GB RAM и 128GB памет за съхранение ще се предлага на препоръчителна цена от 1049 Евро като ще е наличен у нас от 22 октомври.

Какво предлага стандартният Mate 20?

Тук дисплеят не е с извивка и използва LCD технология. Диагоналът му е 6.53“ и отново има цепка в горната си част, но минимална. Памет комбинациите са 4GB/6GB RAM и 128GB разширяема за съхранение. Основната камера се състои от 12MP (широкоъгълен f/1.8) + 16MP (ултра широкоъгълен f/2.2) и 8MP (телефото f/2.4) сензори. Капацитетът на батерията е 4000 mAh като се поддържа технологията за бързо зареждане на Huawei, но не и безжично зареждане. Цените ще са съответно 799 Евро и 849 Евро за различните конфигурации. И този модел ще е наличен у нас от 22 октомври.

Третото ново попъление в серията е Mate 20 X. Този модел се доближава до таблетите със своя 7.2” (FHD+) OLED екран в съчетание с 5000 mAh батерия. Смартфонът разполага със същата конфигурация на камерата като Mate 20 Pro и включва 6GB RAM и 128GB разширяема памет за съхранение. Тъй като този модел е насочен към геймърите, той разполага с по-специфична технология за охлаждане, включваща плоча от графен и Vapor Chamber. Налични са и опционални аксесоари като геймпад добавка и стилус. Mate 20 X ще се предлага на препоръчителна цена от 899 евро.

Huawei Mobile Mate 20 X

Публикувахте от TodayTech в Вторник, 16 октомври 2018 г.

Porsche Design версията се отличава с по-специален дизайн – гърбът включва симетрични кожени елементи (избор между червен и черен цвят), разделени от ивица със стъклено покритие, а камера модулът не е изпъкнал над корпуса. Той се предлага във вариант с 8GB RAM + 256GB на препоръчителна цена от 1695 Евро и 8GB + 512GB за 2095 Евро. Засега не е ясно кога можем да го очакваме официално у нас.

Теленор обяви, че ще предлага Huawei Mate 20 Pro на цена от 1289,99 лв. при плащане в брой, с двугодишен договор за Тотал 44.99 или на лизинг за 60,99 лв. на месец с двугодишни договори за лизинг и за мобилни услуги за същия план.

Павлин Луканов

3 thoughts on “Mate 20 серията на Huawei идва с редица иновации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *