Panasonic FZ800

Изборът на телевизор е важен за всяко домакинство и обикновено следва дълъг период на проучване. Днес ще ви запозная накратко с едно от актуалните OLED предложения на Panasonic в серия FZ800, която предлага варианти с 55“ и 65“ диагонал на екрана. Имах възможност да тествам този с 55“ екран, който в момента е с цена 3,399 лв. По-големият струва 5,199 лв. Очаквана цена, в тон с актуалните предложения в OLED сегмента, които все още държат високи стойности. Ако предпочитате да заложите на LED решенията на компанията, прегледайте ревюто ми на Panasonic FX780.

FZ800 предлага изчистен и стилен дизайн, без каквито и да е излишни елементи. Цветът на корпуса е черен, а панелът на телевизора е доста тънък в горната си част. Стойката е метална и с правоъгълна форма (можете да го монтирате и на стена). На гърба са разположени скриващ се панел (капак с малък отвор) с портове и няколко бутона за управление.

Без да преувеличавам, картината, която предлага телевизорът е брилянтна, стига да имате подходящото съдържание. Поддържа се резолюция от 4K в комбинация с HDR технология (HDR10+, HDR10 и HLG). За обработка на картината се разчита на Studio Colour HCX процесор.

Panasonic FZ800

Едно от основните предимства на OLED технологията е перфектното възпроизвеждане на черния цвят. Освен това, картината е динамична с наситени цветове и без накъсвания. Впечатленията ми са изцяло положителни. Все пак имайте предвид, че ако разчитате на обикновен SD аналогов сигнал по кабел, толкова висока резолюция не е подходяща.

За спортните фенове и геймърите са налични съответни режими, които оптимизират картината при съответното съдържание.

Специално за теста си пусна, пробвах и 4K съдържание от Netflix. Услугата се стартира директно от съответния бутон на дистанционното. Преди това трябва да се свържете към Wi-Fi мрежа. Налични са различни опции за свързване и подаване на сигнал като няколко HDMI порта, RCA, USB и др. както сами се досещате, това позволява свързването на компютър, Blu-ray плеър, гейминг конзола или друг източник.

И тъй като това е освен всичко друго и смарт телевизор, имате достъп до приложения и възможност да браузвате в мрежата. Навигацията в менюто е лесна и сравнително гладка. Дистанционното е с интуитивно разположени бутони.

IMG_20181024_184723

Впечатлението от картината се допълва и от Cinema Suround Pro озвучителната система. Тя е с мощност 40 W (10 W x 2 + 10 W x 2) и съвсем спокойно озвучава стая със средно голям размер.

В заключение мога да спомена, че съм доволен от всички параметри на телевизора. Той предлага качествена картина, добър звук и широка функционалност. Определено мога да препоръчам Panasonic FZ800 ако си търсите нов OLED телевизор.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.