Lenovo отново е лидер на PC пазара

Lenovo обяви финансовите си резултати за второто фискално тримесечие, което приключи на 30 септември 2018 година. Компанията отчита двуцифрен растеж на приходите на годишна база. Те достигат $13,4 млрд., което е ръст с 14% на годишна база.

През тримесечието бизнесът за персонални компютри и смарт устройства (PC and Smart Devices/PCSD) като част от направлението с интелигентни устройства отчита приходи на стойност $10,2 млрд., което представлява увеличение с 18% на годишна база.

От компанията обявиха, че са световен лидер в продажбите на персонални компютри с пазарен дял от 23,7%. През тримесечието продължава и двуцифрен растеж на сегменти като гейминг устройствата Legion, работните станции ThinkStation и тънките Yoga, ThinkPad и IdeaPad.

Motorola, която е подразделение на компанията, отбелязва сериозен ръст на някои пазари. В Северна Америка доставките нарастват с 53,4% в сравнение със същото тримесечие на предишната година. Компанията държи втората позиция на пазара в Латинска Америка. Бизнесът в Китай регистрира значителен ръст на приходите, обемите и рентабилността – съответно 84,6%, 279,4% и 25,2%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *