Дали Google подготвя бюджетен Pixel 3?

През последните няколко дни се появи една интересна новина от света на смартфоните. Същите руснаци „Rozetked”, които показаха изтекли снимки на Google Pixel 3, обявиха нещо ново – Pixel 3 Lite, научаваме от The Verge. Въпреки, че е трудно да вярваме само на слухове, хората от Rozetked представиха 1 към 1 версията на флагмана на Google по-рано тази година, още преди официалното му представяне.

Информацията, която е предоставена е, че смартфонът ще бъде оборудван с 5,56 инчов екран, но за разлика от по-скъпите си събратя, панелът няма да бъде OLED, а по-евтиният IPS с резолюция 2220 х 1080 пиксела. Другите значителни разлики могат да бъдат при външния вид, тъй като Pixel 3 Lite се твърди, че е пластмасов, а процесорът му е по-евтиният Snapdragon 670. По всичко личи, че не говорим за по-малък смарфон, а за по-евтин.

В допълнение на това, от снимките се вижда, че смартфонът разполага и с 3,5мм жак, а той е „изчезващ вид“. До тук обаче с добрите слухове. Има няколко неща, които могат тотално да убият надеждата ни за това устройство. Първо – на гърба ясно се вижда, че логото е C, а не G, което не е типично, дори за прототипите на марката. Второто важно нещо е, че точно Rick Osterloh спомена през март 2017г., че не се очаква да има бюджетно Pixel устройство. Със сигурност не можем да приемем нито едно от тези твърдения за даденост, а само можем да чакаме развитие на темата.

Alexander Kolev

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *