Sony пуска 8K телевизори с диагонал 98” и 85“

Sony представи нови серии MASTER телевизори – ZG9 (8K HDR Full Array LED) и AG9 (4K HDR OLED). И двете нови серии са оборудвани с най-новото поколение процесор за обработка на изображенията X1 Ultimate, който е разработен специално за 8K. ZG9 се предлагат в 98” и 85” размери и 8K HDR. Звуковата система в серията е Acoustic Multi-Audio и се състои от четири предни високоговорителя – два в долната и два в горната част на телевизора, поддържайки и Dolby Atmos технология.

AG9 са новите 4K HDR OLED телевизори на Sony с тънък дизайн и налични във варианти на екрана от 77”, 65” и 55”. Те използват същия процесор за обработка на изображенията – X1 Ultimate. AG9 има Pixel Contrast Booster за повече цвят и контраст в светлите области. Процесорът подобрява SD и HD съдържанието в близко до 4K HDR качество. Освен, че са тънки, AG9 могат да се окачват и на стена – два пъти по-близо до стената в сравнение с предходния модел на Sony. Подобно на ZG9, телевизорите AG9 разполагат с режими Netflix Calibrated, IMAX Enhanced, Dolby Vision и Dolby Atmos.

ZG9 и AG9 – разполагат със Sony Android TV, който поддържа редица Google Play приложения, включително YouTube, Netflix, Prime Video и др. Вграден е и гласовият асистент Google Assistant за задаване на гласови команди. Телевизорите са съвместими с Google Home и Amazon Echo, както и с интелигентните високоговорители LF-S50G и SRS-XB501G.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *