Българската компания QuarkVR спечели нови инвестиции

Българската компания за виртуална реалност QuarkVR получи две нови инвестиции на обща стойност над половин милион лева. В последните три месеца софтуерните разработчици спечелиха доверието и подкрепата на CEO Angels Club. Инвестицията е водена от фонда Одасио.

Сред ключовите постижения на QuarkVR през изминалата година е партньорство с германския Deutsche Telekom и френския Orange. Тестовете на QuarkVR в Берлин са показали възможността 5G да се използва за мигновено пренасяне на вече обработена картина за виртуална или добавена реалност от т.нар. Edge oблак към мобилно устройство, VR очила или обикновен компютър.
QuarkVR си партнира с компании като HTC, NVidia, Dell и Intel и планира разширяване на екипа си. С най-висок приоритет е наемането на още C++ програмисти за софийския офис.

Разработката на QuarkVR е технология за компресия и стрийминг с многобройни приложения както на корпоративно ниво, така и за масовия потребител. Телекомът Orange вече използва софтуера на компанията в Силициевата долина за виртуално обучение за евакуация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *