Lenovo Yoga C930

Новият дизайн на Lenovo Yoga C930 беше представен миналата година по време на IFA, а на тазгодишното изложение за потребителска електроника CES, компанията анонсира и лек хардуерен ъпгрейд с 8мо поколение Intel Core процесори. Именно с тази актуална версия на хибрида ще ви запозная в настоящото ревю.

Дизайн

Отличителното в този тип хибриди е възможността за завъртане на екрана до 360 градуса по специално разработена панта. По този начин можете да го използвате като стандартен лаптоп, за презентация с обърнат напред екран и като таблет. Това може да бъде доста удобно в редица случаи. Конструкцията е метална (алуминий) и доста изчистена, придавайки на модела стилна визия. Портовете са разположени отляво на конструкцията, а бутонът за включване е отдясно. Отзад е поставен стилус, който пасва в шасито. Веднага прави впечатление пантата, в която е интегрирана и звуковата система. Въртящият се саундбар се състои от система от говорители Dolby Atmos с доста прилични звукови характеристики. Моделът се предлага в сребрист и черен цвят.

Основни характеристики:

Дисплей: 13.9“ Full HD (1920 x 1080) или UHD (3840 x 2160) IPS touchscreen
Процесор: До 8-мо поколение Intel Core i7
Памет: 8GB/12GB/16GB DDR4 RAM, 256GB/512GB/1TB SSD
Аудио Въртящ се sound bar със система от говорители Dolby Atmos
Свързаност: 2 x 2 WiFi 802.11 ac, Bluetooth 4.1, USB 3.1, 2 x USB Type-C (Thunderbolt 3 USB-C, PD, DisplayPort, USB 3.1), 3.5 мм аудио жак
Размери: 322 x 227 x 14,5 мм, 1,38 г
ОС: Windows 10

Дисплей

Дисплеят е с диагонал 13.9“ като е използвана IPS технология. Наличен е избор между Full HD и Ultra HD резолюция. Очаквано се поддържа работа с докосване, а и въвеждане чрез наличния стилус. Панелът предлага високи нива на яркост, цветовото представяне също ми допада. Налична е и Dolby Vision технология, която е гаранция за качество. Благодарение на специалната панта, екранът може да се извие до гърба – до формата на таблет. Междинната опция е подходяща за презентиране на съдържание.

Производителност

Моделът разчита на до 8мо поколение Intel Core i7 процесор в комбинация с до 16GB RAM и 1TB SSD. Всичко това е предпоставка за висока производителност, което се оправда и по време на времето, за което тествах модела. операционната система и всички апликации стартират почти мигновено. Разбира се поради естеството на устройството е използвана вградена видеокарта и няма как да извършвате сериозна видео обработка или да играете най-натоварващите гейминг заглавия. Това обаче не му пречи да се справя с по-леките игри и да дава възможност за обработка на изображения.

Комуникация и свързаност

Хибридът включва бърз Wi-Fi (ac) и Bluetooth 4.1 технологии за безжична комуникация. Наред с това са налични един USB 3.1 порт, 2 x USB Type-C (Thunderbolt 3 USB-C, PD, DisplayPort, USB 3.1) и 3.5 мм аудио жак. В комплект с модела идва преходник от USB Type-C към HDMI за подаване на видео сигнал през кабел към външен дисплей. Очаквано заради тънката и компактна конструкция, портовете не са кой знае колко. Зареждането на модела става през USB Type-C порт.

Клавиатура и тъчпад

Заради тънката конструкция, ходът на клавишите не е особено голям, но повърхността им е с удобна големина и с времето се свиква. Налична е подсветка в мека бяла светлина в няколко нива на яркост, която доста ми допада. Срещнах малък проблем със Space Bar клавиша, който не отчита натиск в крайната си лява част, което за мен беше доста неудобно, имайки предвид, че използвам модела предимно за писане. Това обаче едва ли ще е системен проблем и най-вероятно ще е ограничен до тестовата бройка. Тъчпадът е с голяма и монолитна повърхност, които го правят доста удобен за ежедневна работа.

Звук

Yoga C930 включва Dolby Atmos саундбар, който е вграден в специалната свързваща панта и сочи напред и назад – необходимост при хибридния дизайн. Впечатляват силата и качеството на възпроизвеждане на музика и друго звуково съдържание. Можете да се насладите на плътни ниски тонове и като цяло мощен звук. Това прави модела подходящ за забавления като гледане на филми и слушане на музика.

Батерия

Очаквано на висота. Макар да не успях да тествам изцяло възможностите, поради ограниченото време, с което разполагах с модела, той със сигурност ще изкара един работен ден с един заряд. Според компанията, батерията издържа до 14,5 часа за варианта с Full HD дисплей и до 9 часа за този с UHD.

Други

Моделът идва с вграден сензор за пръстови отпечатъци, който е отдясно под клавиатурата. Той работи бързо и точно като само трябва да поставите пръста си, без да е необходимо да го плъзгате. За тези от вас, които се притесняват от хаквания и нежелан достъп до уеб камерата – TrueBlock Privacy Shutter е хардуерно решение с плъзгач, който я закрива. Поради наличието на тънка конструкция, която е изцяло метална, при по-сериозно натоварване, очаквайте и загряване на корпуса, но не чак до непоносими нива.

Заключение

Lenovo Yoga C930 идва със стилен дизайн, висока производителност, качествен дисплей и сериозна издръжливост на батерията. Към тези положителни наблюдения добавям още и сериозните му звукови възможности и хибридния дизайн, който го прави подходящ за различни ситуации. За съжаление серията не е сред най-достъпните като цените достигат до над 3,500 лв в зависимост от избраната конфигурация.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *