Телерик Академия пуска програма за подготовка на QA инженери

Телерик Академия обяви, че пуска изцяло нова 6-месечна програма за ИТ кариерен старт – Telerik Academy Alpha QA. Програмата ще подготвя Quality Assurance (QA) инженери, които отговарят за качеството на софтуерните решения в целия процес на разработка. Обучението стартира на 27 май, а кандидатстването за него е активно до 15 април през сайта на Телерик Академия.

Формат и кандидатстване

Програмата е подходяща за студенти и специалисти от различни области, които искат да започнат работа в ИТ сектора, но предпочитат да тестват софтуера вместо да го създават. Курсовете ще се провеждат в периода май-ноември, 2 до 3 пъти седмично от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия в София. Кандидатстването е отворено до 15 април и включва три етапа. Първият е регистрация и подаване на автобиография през сайта на Телерик Академия, вторият е преминаване на онлайн когнитивен тест, а третият – явяване на входен изпит по програмиране. Изпитът изисква базови познания по програмиране, които кандидатите могат бързо да усвоят с безплатните онлайн материали и присъствени работилници на Телерик Академия.

Практически умения и най-добри практики

Програмата Telerik Academy Alpha QA се състои от 5 модула с фокус върху практиката. През първите два участниците ще овладеят един от най-популярните програмни езици – Java, принципите на обектно-ориентираното програмиране и създаването на качествен код. През втората част те ще усвояват ключови методологии и инструменти за осигуряване на качеството на софтуера, използвайки водещи практики за ръчно и автоматизирано тестване за всички видове устройства – десктоп, уеб и мобилни. В последния модул курсистите ще тестват в условия близки до реалната работна среда финалните проекти на разработчиците, които се обучават в Telerik Academy Alpha с Java. Програмата развива също личностните и комуникационните умения на участниците, както и ги подготвя за кандидатстване за работа и интервю.

Завършилите могат да стартират кариера в компании партньори на Телерик Академия или в друга компания от ИТ сектора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *