Едномесечен пакет от 10GВ безплатно за абонатите на Теленор с Play Diema Xtra и HBO GO

Теленор предлага пакет от 10 000 МВ за мобилен интернет на максимална скорост без допълнително заплащане и безплатен трафик към приложенията Play Diema Xtra и HBO GO. Предложението е валидно за всички частни и бизнес клиенти на абонаментните планове на компанията до 31 март 2019 г. и се активира през специалния банер в приложението MyTelenor. Допълнителният пакет е валиден за ползване за период от 30 дни както в България, така и в роуминг в Зона ЕС.

До края на март, потребителите на предплатените услуги на Теленор могат да активират допълнителен пакет от 1000 MB за мобилен интернет на максимална скорост в 4G мрежата на оператора без допълнително заплащане, валиден за период от 14 дни. За целта, те също трябва да кликнат на банера в приложението MyTelenor.

Телекомът представи и резултате от национално представително проучване на потребителските навици и ползването на мобилен интернет, проведено от агенция за пазарни изследвания „Арбитраж“ сред 2600 потребители в края на 2018 г. по поръчка на Теленор.

„Около 97% от населението над 15 години в България ползва мобилни услуги. 71% от тях използват телефоните си за достъп до интернет, като 74% от тях ползват смартфони. Във възрастовата група 7-14 години, само един от 10 не ползва мобилни услуги“, съобщи Иван Комитски, старши експерт „Пазарни проучвания“ в компанията.

Над 90% от потребителите на мобилни услуги в България предпочитат абонаментните планове на операторите, за сметка на предплатените услуги, като през последните години се забелязва намаление на клиентите, ползващи два или повече мобилни оператора, показват още резултатите от проучването.

Сред потребителите, които не използват мобилни телефони, повечето са във възрастовата група над 65 години. Същевременно, през последните две години най-големият ръст в проникването на смартфони в България е сред хората във възрастова група 55 – 64 години – в края на 2018 г., около 66% от тях използват смартфон, в сравнение с 51% в края на 2017 г.

Благодарение на ръста на проникването на смартфони сред по-възрастните потребители, проникването на over the top (OTT) услуги за размяна на съобщения и разговори (като Viber, Whatsapp, Facebook Messenger и други) във възрастовата група над 65 също се увеличава и в края на 2018 г. една четвърт от тях декларират, че са ползватели на този тип услуги.

Проучването показва също, че над половината от българските потребители на мобилни услуги посещават социалните мрежи (55%), гледат видеоклипове (54%) и споделят снимки (51%) през мобилните си телефони. Около 47% използват мобилен интернет за да научават последните новини и да се информират за времето, а любителите на музикални стрийминг услуги и интернет радио са около 25%. Приблизително 13% от потребителите на мобилен интернет, споделят че осъществяват банкови транзакции през своите смартфони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.