Huawei представи сгъваемия си смартфон Mate X

Днес по време на конференция в Барселона, Huawei представи редица нови устройства. Преди това главният изпълнителен директор на компанията Ричард Ю ни запозна с развитието на Huawei през изминалата година. Компанията е доставила над 206 милиона смартфона през 2018 и отбелязва над 52 милиарда долара в приходи.

Акцент на събитието беше сгъваемият модел на компанията – Mate X. Той предлага 6.6“ екран в сгънато състояние и 8“ в разгънато като сгъването става навън без да има разстояние между двете части. Дебелината на модела е 5.4 мм в разгънато състояние и 11 мм в сгънато. Четец на пръстови отпечатъци вграден в бутона за включване. Защитата на екрана е с няколко покрития, а пантата се състои от над 100 компонента. На инженерите на компанията им е отнело 3 години за разработка на технологията. Устройството включва чипсет Kirin 980 и 5G модема на компанията Balong 5000. Поддържа се супер бърза технология за зареждане от 55W. Батерията е с капацитет 4500 mAh. С 55W зарядното на модела ще могат да се зареждат и преносими компютри. Цената на смартфона ще е 2299 евро като ще е наличен към средата на годината с 8GB RAM и 512GB сторидж.

Освен това компанията анонсира новия си преносим компютър MateBook X Pro. Моделът е с метална конструкция с диамантено-изрязани ъгли и нов логотип на капака. Дебелината на шасито е с дебелина от 4.9 – 14.6 мм. FullView дисплеят е със съотношение 3:2 и 91% екран-тяло. Резолюцията му е 3000х 2000, до 450 nits и покритие на 100%s RGB гамата и тъч опция. Серията предлага избор между 8мо поколение Intel Core i3/i5/i7 процесор и GeForce MX250 видеокарта и Thunderbolt 3 порт. Моделът поддържа трансфер през Wi-Fi със скорост до 1733 Mbps. Налични са четири говорителя с Dolby Atmos технология. Моделът интегрира и безжична технология за лесен трансфер между смартфона и лаптопа с едно докосване.

Бяха представени и други два модела – MateBook 13 с тъч екран и новият MateBook 14. Очаквайте повече информация за моделите малко по-късно.

Компанията анонсира и Huawei 5G CPE Pro рутера използващ 5G технология и Wi-Fi 6. 5G Mobile Wi-Fi.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *