XPG Infarex M20

Днес ще ви запозная с гейминг мишката Infarex M20 от XPG. Ако все още не сте чували за бранда XPG, той е продуктова марка на добре познатия и у нас производител ADATA.

Дизайн

Традиционно започвам с дизайна на модела, който при гейминг мишките е от особена важност. Infarex M20 е от сравнително големите мишки с ергономична форма. Мишката е предназначена за хора използващи дясна ръка, което се определя от формата ѝ и разположението на допълнителните бутони отляво на конструкцията.

Много ми допадна матираното покритие на горната част, позволяващо стабилен захват. Основните бутони са големи, а скролът работи плавно. Над него намираме бутон за промяна на скоростта. В долната част на корпуса откриваме три големи крачета, които позволяват гладко плъзгане. Тук са поставени превключвател за честотата на опресняване и бутон за изключване на светлинните ефекти.

Кабелът е сплетен, което предпазва от заплитания.

Основни характеристики:

Сензор: оптичен, 5000 dpi (400/800/1600/3200/5000)
Ускорение: 20G
Суичове: Omron /20 милиона кликвания/
Размери: 132 x 69 x 43.5 мм, 160 г
Подсветка: RGB
Интерфейс: USB

Функционалност и впечатления

Infarex M20 е Plug & Play като работи веднага след като я свържете към компютъра си. Тя е съвместима с Windows 10, 8 и 7.

За мен мишката е удобна дори при продължителни гейминг сесии благодарение на ергономичния дизайн и оптималното разпределение на теглото. От значение в подобни ситуации е и повърхността на мишката, която в случая е матирана и не е предпоставка към потене на дланта.

Определено ми допаднаха светлинните ефекти на модела. Те са в логото, скрола и около основата на мишката. Когато са включени (бутон отдолу на корпуса) те пулсират в сменящи се цветове, които са доста приятни за окото.

Основните бутони са с голяма повърхност и кликват отчетливо при натиск. Скролът се движи плавно, без да издава звуци, а освен това функционира и като допълнителен бутон при натиск. Поставените бутони отляво на конструкцията са удобни за достъп с палеца и предлагат добра функционалност когато бързо трябва да презаредите или да използвате друго действие с тях.

Промяната на dpi е лесна чрез бутона над скрола и е в пет стъпки 400/800/1600/3200/5000 dpi. Както сами можете да се досетите, наличието на толкова голям диапазон е доста полезно за разнообразните игри и апликации, с които можете да работите.

Карачетата позволяват гладко движение върху различни повърности, но препоръчвам все пак да използвате подложка. Лично аз предпочитам платнените модели.

Заключение

Infarex M20 е с добър дизайн и прилични параметри. Моделът няма нужда от допълнителни софтуерни решения и можете да влезете веднага в играта още със свързването ѝ към компютъра. Допаднаха ми както формата, така и светлинните елементи на модела. Сензорът предлага висока скорост, което прави мишката подходяща за много и различни гейминг заглавия.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *