ОББ с първото за България мултибанкинг мобилно банкиране

ОББ представи първото за българския пазар мултибанкинг мобилно приложение, което позволява на клиентите на банката да следят информацията за свои сметки, разполагаема наличност, движение и детайли по трансакции в други банки. Засега функционалността работи с още 4 български банки – УниКредит Булбанк, ДСК, Пощенска банка и Първа инвестиционна банка. Необходимо условие при добавянето на нова сметка е тя да има IBAN номер и да е достъпна онлайн.

Онлайн проучване на ОББ, проведено в началото на тази година, показва готовността на българските потребители да се възползват от такава иновация. Над половината от запитаните имат сметки в повече от една банка (52.9%), а почти ¾ биха използвали мобилно приложение, което им показва данни за състоянието на сметките им в повече от една банка (72.9%).

ОББ Мобайл е специализирано приложение за мобилни устройства – телефони и таблети с операционна система Android и iOS. Приложението е предназначено за извършване на основни активни и пасивни банкови операции от физически лица и фирми, както и за получаване на обща банкова информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *