Panasonic LUMIX S1R и S1 с премиера в България

Преди около два месеца имах привилегията да присъствам на официалното представяне на новите пълнокадрови безогледални фотоапарати LUMIX S1R и S1 на Panasonic в Барселона. Сега новите модели, заедно с три нови сменяеми обектива от серията LUMIX S бяха анонсирани и у нас. В събитието взе участие популярният български фотограф Васил Къркеланов, който имаше възможността да тества предварително LUMIX S1R и S1, с универсалния стандартен варио обектив LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. (предлага се в комплекта) и с новия LUMIX S PRO 50mm F1.4 (предлага се отделно). Споделяйки впечатленията си, той представи свои фотосесии, заснети с фотоапаратите и обективите, и потвърди, че това са изключително качествени инструменти, които могат да посрещнат нуждите на професионалния фотограф.

Винаги е добре да видим и чуем как се представят устройствата от професионалист в сферата на фотографията. “LUMIX S1R е професионално изграден фотоапарат, с изключителна ергономичност, удобно тяло, добър захват и брилятно изображение. Автофокусът е изключително бърз и стабилен, и не ме подведе в нито една ситуация. Приятна изненада за мен беше и визьорът – цялата информация, която ти е необходима е там, което е голямо предимство. Стъпвайки на пазара на професионалните фотоапарати за първи път, Panasonic правят доста сериозна заявка със серията LUMIX S.“, сподели Къркеланов.

LUMIX S1 разполага с 24.2-мегапикселовият CMOS сензор, снабден с високоефективен стабилизатор на образа и оборудван с новия процесор Venus Engine. Предназначен както за фотография, така и за видеозаснемане с професионално качество, LUMIX S1 е конструиран по системата L-Mount и предлага всички творчески предимства на пълнокадровия (Full-frame) сензор с висока чувствителност.

Компанията се ангажира до 2020 г. да разработи най-малко десет обектива с акцент върху моделите “LUMIX S PRO” и да продължи да разширява продуктовата гама на обективите си от серията S.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *