Panasonic демонстрира прозрачен OLED дисплей

Panasonic представи концепция за прозрачен OLED дисплей по време на изложението Salone del Mobile в Милано. Иновативната концепция е представена като част от инсталацията на швейцарската марка за мебели Vitra. Прозрачният OLED дисплей е вграден в дървена рамка и наподобява стъклен шкаф. В момента, в който бъде включен, се превръща в ярък OLED екран.

Прозрачният OLED дисплей е резултат от работата по концептуален изследователски проект на Panasonic и Vitra. Решението е първата от идеите на двете компании, която се реализира. Проектиран от скандинавския дизайнер Даниел Рибакен (Daniel Rybakken) и Panasonic Design Kyoto, прозрачният OLED дисплей е изработен от материали като дърво, метал и стъкло. Технологичните компоненти са скрити в дървена рамка, която играе и ролята на поставка за устройството. В рамката елегантно е вграден и светлинен елемент, който подобрява зрителното преживяване и присъствие.

Panasonic все още не планира да предлага прозрачния OLED дисплей на пазара, но обяви, че активно анализира обратната информация за устройството и проучва потребителския интерес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *