Проект за мрежа за зарядни станции за електромобили спечели българския финал на конкурса за стартъпи PowerUp!

Компания, осигуряваща лесен достъп до станции за зареждане на електрически автомобили, спечели българския финал на конкурса за стартъпи PowerUp!, oрганизиран от Клийнтех България и InnoEnergy. Събитието се проведе в рамките на конференцията за чистотата на въздуха SofAIR и беше организирано с подкрепата на Столична община. Победителят беше избран от жури, с председател Михал Байда от InnoEnergy.

Спечелилият проект Green charger бе представен от Росен Данчев. Той ще има възможност да представи България на международния финал на състезанието за енергийни стартъпи PowerUp!, който ще се проведе в полския град Краков на 21-и май. Green charger цели създаването на т.нар. Green Charger Network – система за зареждане на електрически автомобили в цяла България. В основата на идеята е възможността за лесно плащане при зареждане посредством карта. Целта на Данчев и Green Charger е в началото да се наложат на българския пазар, а след това да преминат към Румъния, Гърция и Балканите, а впоследствие и в цяла Европа.

14 от победителите от регионалните финали ще се състезават във финала на 21 май. Наградният фонд за победителите е в размер на 30,000 евро, с възможност за допълнително инвестиране в размер на 150,000 евро по акселераторска програма Highway на InnoEnergy.

3 thoughts on “Проект за мрежа за зарядни станции за електромобили спечели българския финал на конкурса за стартъпи PowerUp!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *