Himno – 2D платформинг преживяване без стрес

Чувствате се претоварени? „Стандартните“ платформинг преживявания ви се виждат прекалено натоварващи и стресиращи? То тогава имам идеалното решение за вас, което не само ще ви помогне да се откъснете от „нормалния“ изпълнен с натоварване гейминг, но няма да ви струва и стотинка.

Историята

Всъщност такава липсва, и то изцяло. Няма дори и малко загатване какво се е случило, за да попаднете в този мрачен свят, и още по-малко какво трябва да направите, за да постигнете крайната си цел. Защото такава просто отсъства в играта.

Вашият незнаен герой може и да не се разделя и за секунда с меча си, но той просто не притежава никаква практична функция, тъй като по време на вашето проучване из мрачната автоматично генериране среда, няма да срещнете врагове.

Истината е, че ако очаквате играта да постави трудно постижими задачи пред вас, които изискват максимума от вашите умения, то най-вероятно ще останете разочаровани. И обратно ако търсите релаксиращо преживяване след дълъг ден, то несъмнено сте на правилното място. Всъщност, идеята за Himno се ражда именно от желанието на разработчика да се отпусне в присъствието на любимата си медиа.

Забавление без край

Както вече споменах, играта не предлага реален край, а просто ще преминавате от една област (ниво) в друга като в процеса ще качвате опит, събирайки разхвърляните наоколо жълти и зелени скъпоценни камъчета. Бързо ще разберете, че качването на нивото на вашия герой ще ви отвори нова възможност за раздвижване на геймплея, тъй като в някои от областите ще откриете малки блещукащи летящи същества наречени wisps, които притежават различни способности.

Например, ако сте постигнали второ ниво и попаднете на малкия летящ приятел със същото ниво, то тогава ще може да го освободите, а в замяна героят ви ще получи възможността да скача по-високо. Най-високото ниво wisps, на който ще попадне е 19-то, с възможността да генерира от споменатите скъпоценни камъчета. Но това са само два примера, ще срещнете още няколко от летящите другари из нивата, но колко и какви способности притежават, ще оставим на вас да откриете.

И още

Ако откриете, че играта ви допада, то тогава може да очаквате с нетърпение продължението, което е вече обявено от разработчика. За момента, може да очакваме подобно преживяване, въпреки че все още се обсъжда възможността в Himno 2 да имате способността да използвате споменатия меч, с който така или иначе вече разполагате. С други думи има вероятност да се появят и врагове.

След всичко казано остава само да ви кажем да се отпуснете, да поемете въздух и да се насладите пълноценно на това прекрасно преживяване. И при това без да ви струва и стотинка.

Играта може да откриете в Steam.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *