В България вече са достъпни услугите YouTube Music и YouTube Premium

От днес в България стартира стрийминг услугата YouTube Music, която е достъпна в два варианта – безплатна версия, подкрепяна от реклами и YouTube Music Premium, който изисква месечен абонамент. В сравнение с безплатната версия (YouTube Music), YouTube Music Premium дава възможност за слушане на музика във фонов режим, за изтегляне на музика и е без реклами. Сега музикалните фенове от България могат да се възползват от един месец безплатен достъп, а след изтичане на този период услугата струва 8,99 лв. на месец.

Ето някои от функционалностите:

  • Достъп до клипове, албуми, сингъли, ремикси, концерти, както и бутиковата музика от YouTube.
  • Персонализирани предложения. Начален екран, който се адаптира динамично, за да ви препоръча най-доброто, като се съобрази с това, което сте слушали преди, къде се намирате в момента и какво правите.
  • Хиляди плейлисти
  • Интелигентно търсене
  • Най-актуалните музикални клипове
  • YouTube Music Premium предлага и възможност за изтегляне и слушане офлайн

Абонатите на Google Play Music автоматично ще получат достъп до YouTube Music Premium. Google Play Music не се променя – имате достъп до цялата си закупена и качена от вас музика, както и до избраните си плейлистите.

Освен YouTube Music, от днес българските потребители имат достъп и до YouTube Premium, премиум версия на цялата YouTube платформа. Абонатите на YouTube Premium ще получат Music Premium, както и премахване на рекламите и възможност за фонов режим, и изтегляния за всички видеа в YouTube. Освен това YouTube Premium включва и достъп до съдържанието на YouTube Originals – филми,  шоу-програми и цели сериали като Cobra Kai, Origin, Wayne, и Weird City, и много други. YouTube Premium е безплатен за период от един месец, срещу 10.99 лв. на месец след това или 16.99 лв. на месец със “Семеен план”.