Какво ново в Google Maps (Обновена)

През изминалите седмици Google добави няколко полезни нови функционалности в приложението за дигитални карти и навигация Google Maps. Ако използвате това решение за навигация със сигурност ще оцените новите добавки. Първата от тях е показването на камерите следящи за спазване на скоростта по зададения маршрут. Тук най-вероятно става въпрос само за стационарните камери, чието разположение обикновено е ясно на тези от вас, които пътуват често. Въпреки това ако минавате по непознат път е добре да разполагате и с тази информация.

Втората новост е визуализацията на скоростта, с която се движите. Чисто информативна екстра, но тя досега не беше налична в приложението. Очакваме след време да бъде добавена и информация с ограниченията на скоростта и за пътищата у нас. Тази опция вече е налична в редица други държави. Google въвежда и известия за природни бедствия, които могат да се окажат на пътя ви.

Ново: Вече е налична опция за отбелязване на мобилна камера за следене на скорост, зона със забавяне на движението и катастрофа. Ако на картата вече е отблеязано някое от изброените събития, можете да го потвърдите или не – когато минавате покрай него.

Ново: Google Maps работи със системите за градски транспорт на София и Пловдив, а отскоро и с тази на БДЖ. Можете лесно да се информирате как да се придвижите от една точка до друга.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *