Apple Pay вече и за притежателите на карти Visa в България*

Visa съобщи, че притежателите на карти в България ще могат да използват Apple Pay благодарение на разрастването на услугата в 16 европейски държави. Пусната на пазара за първи път с Revolut, услугата Apple Pay за iPhone, Apple Watch, iPad и Mac позволява на потребителите да правят покупки в магазини, през приложения и уебсайтове, като използва безконтактната технология и токенизацията на Visa.

*Уточнение: Изглежда услугата е налична за потребителите използващи Revolut и Monese. Малко по-късно получихме информация, че това важи и за карти MasterCard, издавани от тези стартъпи.

Apple Pay работи със същите безконтактни терминали, извършващи плащанията чрез едно докосване, които потребителите вече използват със своите дебитни или кредитни карти. Над 75% от ПОС терминалите в България в момента приемат безконтактни плащания. До 2020 г. всички ПОС терминали ще извършват безконтактни плащания.

Когато се използва дебитна или кредитна карта с Apple Pay, информацията от картата не се съхранява върху устройството или върху сървърите на Apple. Вместо това, Visa Token Service прави съответствие между т. Нар. Токен /динамичен код/ и номера на картата. Ако устройството iPhone бъде откраднато, дигиталният номер на сметката (токенът) може незабавно да бъде деактивиран от финансовата институция.

Със своите iPhone и Apple Watch потребителите могат да плащат в магазини, ресторанти, таксита и на много други места. Когато пазаруват с Apple Pay в различни приложения или в мрежата чрез Safari. Всяка покупка с Apple Pay се удостоверява с един поглед или докосване благодарение на приложенията Face ID или Touch ID или с паролата за достъп до устройството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *