Ревю: Стойка за безжично зареждане Sandberg

Днес ще ви запозная с един удобен и полезен аксесоар за тези от вас, които притежават смартфон поддържащ безжично зареждане (Qi). Това е и първата ми среща с продуктите на датската марка Sandberg, които предлагат доста интересни решения.

В случая става дума за стойката за бързо безжично зареждане – Sandberg Wireless Charger Stand 10W. За разлика от повечето предложения на пазара, които са само поставки и устройството е разположено в легнала позиция, тук решението е 2в1. Освен в легнала позиция, можете да поставите смартфона си и изправен, което според мен е доста по-удобно за гледане на съдържание и проследяване на известия и входящи повиквания.

Предложението на Sandberg се състои от две части – подложка за безжично зареждане и клин, който влиза в специален отвор, за да позволи поставянето в изправено състояние. Клинът има специална гумирана лента, която позволява по-стабилното заставане на поставеното устройство. Използва се USB Type-C порт за захранване като в комплект разполагате с кабел и можете да го вържете към наличен адаптер, компютър или друг източник с със стандартен USB извод. Налични са два светлинни индикатора от двете страни на конструкцията, които показват наличието на свързан енергиен източник.

Зарядното е съвместимо с устройства, поддържащи стандарта за безжично зареждане Qi, който е и най-популярният в момента. Мощността на зареждане е до 10W, което е прилично при този тип решения. Хареса ми наличието на две зареждащи намотки, които са разпределени, така че да обхващат по-голяма площ – удобно поради различното разположение на съответната намотка при разнообразните смартфони. Налични са защити против прегряване и против подаване на по-силен ток/напрежение.

Изпробвах стойката с няколко модела – Huawei P30 Pro, Mate 20 Pro и Samsung Galaxy S10+, като тя работи безпроблемно с тях. Доволен съм от скоростта на зареждане и гъвкавостта на цялото решение. Мога спокойно да я препоръчам за ежедневна употреба, като тя ще улесни зареждането на устройството ви. Можете да се сдобиете с модела както през онлайн магазина на компанията, така и през търговската верига на Технополис.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *