Lenovo със сериозен ръст в приходите

В края на миналата седмица Lenovo обяви резултатите за първото тримесечие на финансовата си 2019/20 г. Компанията отчита приходи от 12,5 милиарда долара, което бележи осмо поредно тримесечие на растеж. Печалбата преди данъчно облагане е нараснала повече от два пъти със 127 милиона долара до 240 милиона долара. Нетната печалба също бележи над двойно увеличение – с 85 милиона долара до 162 милиона долара.

Ключова роля за силните резултати има Групата за интелигентни устройства (Intelligent Devices Group/IDG). Групата за персонални компютри и смарт устройства (PC and Smart Devices Group/PCSD), която е една от двете бизнес направления, продължава да отчита двуцифрен растеж на приходите (с 12%), регистрирайки най-високата печалба в историята си за първо финансово тримесечие и още по-сериозно увеличение на печалбата си, която е водеща за индустрията

При персоналните компютри обемите нарастват с по-бързи темпове от пазара, който като цяло е в етап на възстановяване – с над 13 пункта. Групата регистрира рекорден дял на пазара на персонални компютри от 24,9%. Това означава, че един на всеки четири персонални компютри, които се произвеждат по света, е с марката на Lenovo.

Второто бизнес направление на IDG – Групата за мобилен бизнес (Mobile Business Group/MBG), отчита четвърто поредно печелившо тримесечие с увеличение на печалбата преди данъчно облагане със 100 милиона долара. На пазара в Северна Америка темпото на растеж на обемите изпреварва средното за пазара с над 37 пункта. В Латинска Америка обемите нарастват паралелно с или над средните за пазара за 11-то поредно тримесечие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *