Lenovo ThinkBook 13s – първи впечатления

През последните няколко дни използвам активно новия ThinBook на Lenovo, като за това време „навъртях“ сериозен километраж с автобус – двупосочно между Варна и София. По време на по-голямата част от пътя, очаквано ми се налагаше и да работя, а за целта използвах именно въпросния лаптоп. Той разполага с 13.3-инчов екран с резолюция Full HD, което го прави особено подходящ за работа в движение – дори и в автобус. Панелът е IPS с матово покритие и доста ефективно премахва неприятните отблясъци при наличието на слънчева светлина. Благодарение на тези две предпоставки, доколкото това изобщо е възможно, работата в автобуса е почти удобна, като държите преносимия компютър в скута си – не усетих и сериозно затопляне.

Конфигурацията включва още Core i5 процесор от Intel, 8GB RAM и 256GB SSD, които са съвсем достатъчни за гладка и бърза работа. Клавиатурата е пълноформатна и предлага както подсветка, така и добър ход на клавишите. Макар да не е толкова добра, колкото тези на ThinkPad моделите, тя е удобна и за продължително писане.

Друг ключов елемент е батерията, която в случая предоставя сериозна издръжливост при 4 часа в работни условия, варираща яркост на екрана и Wi-Fi връзка, зарядът падна до 20%. Това означава, че при определени условия е възможно да издържи и цял работен ден, а дори и повече.

Дизайнът включва леко, алуминиево шаси със стилнa и изчистенa визия, а два от интересните елементи са вграденият в бутона за включване четец на отпечатъци и хардуерен механизъм за закриване на камерата. Скоро очаквайте и пълното ми ревю на модела.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *