Aniventure Comic Con 2019 –за всички, които обичат да се забавляват

Ако сте се чудели каква е тази навалица от млади хора, облечени в пъстри дрехи, носещи всякакви причудливи форми на мечове, дълги изкуствени коси и дори облечени като анимационни герои, спокойно, няма място за притеснение – станали сте свидетел на някои от посетителите на най-голямото събитие за поп-култура в България.

През изминалия уикенд (12-13 септември) в София се проведе за трета поредна година Aniventure Comic Con, посетен от рекордните 30 000 посетители за двата дни.

Aniventure датира като фестивал в България от 2006г. и е създаден с цел да събере на едно място всички почитатели на японската анимация. След 11 години непрекъснато нарастване на популярността, през 2017г. Aniventure се обедини с фестивала Comic Con, за да доведе до това толкова наситено с цвят и положителни емоции събитие.

Четирите основни зали, в които се провеждаше събитието бяха изпълнени докрай с програми през двата дни, а извън тях в свободните площи се провеждаха турнири с мечове и щитове.

На Aniventure Comic Con имаше множество специални гости, с които посетителите имаха възможността да се снимат, да получат автограф и дори да поговорят – сряд тях бяха Miltos Yerolemou, по-известен като Сирио Форел от „Игра на Тронове“, Flash Gordon (Sam Jones), Nymphadora Tonks (Natalia Tena), Михаил Билалов, Яна Маринова, както и Cosplay звезди като Enji Night и Manuel D’andrea.

Имахме възможност и да се насладим и на рисуване на живо от William Simpson (HBO, Игра на тронове). Тъй като това е Aniventurе, естествено имаше и събития, свързани с японската култура и демонстрации на рисуване на суми-е (японска живопис).

За геймърите имаше отделено специално място – голяма сцена в зала, където се изиграха първите финали на A1 Gaming league, организиран от А1 България. Наградният фонд от 20 000 лева беше разпределен между най-добрите на FIFA 19, Clash Royale, League of legends, CS: GO и Heartstone. Именно за финала на CS:GO, от А1 демонстрираха възможностите на 5G мрежата си. Допълнителен тест за 5G мрежата бяха демонстративните мачове победителите. На място посетителите можеха да тестват и Huawei телефони, поддържащи 5G, за да се убедят в преимуществата ѝ.

Улицата, която водеше до арената за битки с мечове бе преобразена с графити (част от конкурса на тема Chat before you judge) и допринасяше за цялото цветно настроение Ако сте фен на board games, тук отново щяхте да намерите ваше кътче – бяха предоставени маси, на които посетителите можеха да разучават и играят нови бордни игри.

И за да е удоволствието пълно имаше забавления и за най-малките от Музейко. Посетителите можеха да закупят книги, игри, български комикси (как бихме могли да пропуснем Просто Спас и Тони Патето), аксесоари, електроника и всичко свързано със самото събитие от множеството щандове.

Aniventure Comic Con определено може да се нарече най-успешния до момента фестивал. Ако нямате търпение за следващия –спокойно, вече има дата – Aniventure Comic Con 2020 ще се проведе на 12-13 септември 2020г., като сега можете да получите 20% отстъпка за него, при регистрация на https://www.comiccon.bg/2020. А ние очакваме, той да бъде още по-добър и да видим множество големи родни и чужди и личности, доказали своите ненадминати качества в сферата на киното, литературата, игрите и комиксите, да ни разкрият част от своите професионални тайни.

Камен Златанов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *