Science Bricks: Наука с кауза – в подкрепа на олимпийците по природни науки

Следващата събота (19 октомври) в София ще се проведе научно-популярното събитие „Science Bricks: Наука с кауза“, което ще даде сцена на едни от най-добрите комуникатори на науката в България. Сред тях са и трима медалисти от най-силните състезания в света тази година по математика, физика, биология и химия, а целта на събитието е да подкрепи подготовката на българските олимпийци по природни науки.

Лектори са астрофизикът Никола Каравасилев, химикът Наско Стаменов, геодезистът доц. Аспарух Камбуров и проф. Николай Денков. Медалистите са Иво Петров (физика и математика), Десислава Илиева (биология) и Дамян Францов (химия). А водещите Златина Димитрова и д-р Владимир Божилов ще превърнат „Science Bricks: Наука с кауза“ (https://sciencebricks.bg) в празник на знанието.

Организираният от MediaBricks.bg форум ще се опита на разнообразни и интересни въпроси като Дали Вселената е толкова „спокойна“, колкото изглежда? Какви материали ни трябват, за да покоряваме Космоса? Защо са важни изследванията на Антарктида? Кога се е появила първа биологична клетка LUCA? Какво е да си олимпиец по природни науки? В почивките между лекциите ще можете да разгледате разнообразни щандове от партньорите на събитието.

„Science Bricks: Наука с кауза“ започва в 10 часа на 19 октомври в голямата зала на форум „Джон Атанасов“ на София Тех Парк. Всички приходи от билети ще отидат директно в дарителската сметка на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) в подкрепа на подготовката на състезателите и ръководителите на отборите по математика, физика, химия, астрономия, лингвистика, астрономия и астрофизика, биология и информатика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *