Ревю: Philips 329P9H – монитор с размер на телевизор

През последния месец имах възможност да използвам един от актуалните офис монитори на Philips в серия P – 329P9H. Той се отличава с диагонал на екрана от 32 инча, което е съпоставимо с някои телевизори, а при това е налична и резолюция от 4K. Мониторът разполага и с докинг станция за свързване на разнообразни устройства, което представлява удобство ако работите с множество периферни уреди.

Дизайн

Моделът е с изчистен и стилен дизайн, който му позволява да се впише доста добре в различни обстановки. Той е в черен цвят със сребрист акцент на стойката. Рамките около панела са тънки, а в долната част е поставен елемент с логото на компанията, който може да бъде прибран назад. Налична е и камера, която се прибира в корпуса. Основата на стойката е голяма, а освен това е налична възможност за повдигане, завъртане и накланяне, което е голям плюс за комфорт при работа. Докинг станцията е разположена зад екрана и включва голям набор от портове.

Основни характеристики:

  • Екран: 31.5“ IPS, 3840 x 2160 пиксела, 16:9
  • Време за реакция: 5ms (сиво до сиво)
  • Яркост: 350 cd/m²
  • Контраст: 1300:1 / 50 000 000:1 динамичен
  • Портове: 2 х DisplayPort, 2 х HDMI 2.0, USB Type-C 3.1 Gen 2, 4 х USB 3.1, 3.5 мм, LAN
  • Звукова система: 2 х 3W
  • Уеб камера: 2MP
  • Режими и функции: SmartControl, LowBlue, EasyRead, Flicker-free, PowerSensor, LightSensor
  • Размери: 715 x 636 x 246 мм, 10.63 кг

Пълните параметри можете да откриете тук!

Панелът е IPS и с диагонал от 31.5“, а максималната и препоръчителна резолюция е 4K UHD (3840 x 2160 пиксела). Екранът е огромен на фона на най-разпространените модели на пазара и е с по-специфична насоченост – основно за работа в офиса. Ще ви е необходима по-обширно работно място за постигане на оптимално разстояние за гледане. Панелът е с добри нива на яркост и контраст, както и ъгли на видимост. Огромната площ на екрана се използва оптимално чрез наличния софтуер, който позволява разделянето на панела в различни конфигурации в зависимост от конкретните нужди.

Една от отличителните черти на модела е наличието на вградена USB Type-C докинг станция с възможност за подаване на захранване при използване на реверсивния USB-C кабел. Чрез нея можете да свързвате и зареждате разнообразни устройства, което може да е от полза в редица ситуации.

Доста интересен аспект от монитора е уеб камерата, която може да бъде прибирана когато не я използвате, което е от полза ако не искате да рискувате някой да наруши личното ви пространство. Тя е оборудвана със сензори за разпознаване на лицето и може да бъде използвана със системата за логване чрез лицево разпознаване – Windows Hello.

Много важна черта на модела е SmartErgoBase основата, която предлага регулиране позицията на монитора – височина, завъртане по оста и наклон. В задната част се намира и отсек през, който могат да бъда прекарани кабелите, така че да не пречат. Друг аспект, който помага за работа при по-слабо негативно въздействие върху здравето е режимът LowBlue, който ограничава късите сини светлинни вълни. Чрез тази функционалност е възможно да работите, играете или гледате филми по-комфортно и през тъмната част от денонощието.

Сред останалите интересни добавки е и вграденият PowerSensor, който чрез инфрачервени сигнали определя дали има потребител, и автоматично намалява яркостта, когато потребителят стане от бюрото, което според компанията намалява разходите за електроенергия до 80 процента и удължава живота на монитора. Друга екстра е LightSensor за настройване на яркостта в зависимост от светлината в стаята. Налични са и вградени говорители, но качеството на звука не е особено високо.

Заключение

Philips 329P9H предлага голяма и качествен дисплей с различни полезни функционалности, който може да предложи голямо удобство в работа в офис обстановка. Доволен съм от качеството на панела, гъвкавостта за регулиране, която предлага рамката, а и цялостното представяне на монитора. Ако харесате модела препоръчвам да се уверите, че разполагате с достатъчно пространство на бюрото си, тъй като е доста голям и е нужно прилично отстояние за оптимална работа.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *