Завърши петото издание на конференцията Innowave Summit 2019

За пета поредна година във Варна се проведе една от най-големите конференции в Югоизточна Европа за иновации, технологии и дигитализация – Innowave Summit 2019. Според организаторите, събитието е събрало над 4000 посетители, като 70% от тях C-level мениджъри, CEO-та и представители на фирми от България и Европа. Конференцията се проведе на 18 и 19 октомври в Двореца на културата и спорта с подкрепата на Община Варна.

По време на конференцията се проведе и етап от състезанието Startup World Cup, което привлече над 2000 кадидатури. Класираха се 16 от тях, които имаха възможността да презентират на сцената пред жури, съставено от лидери в сферата на акселераторството като Джаг Синг, президент на Techstars. За първи път на такова състезание местен стартъп получава максимален брой точки от журито. Победителят Colibra продължава към финала на състезанието в Сан Франциско с награден фонд от 1 милион долара.

По време на Innowave Summit 2019 се проведе и финалът на конкурса 1 minute Varna, което даде възможност на международните посетители на събитието да видят и оценят морската столица през очите на креативните режисьори. Първото място в състезанието спечели Александър Чобанов с неговото видео, показващо Варна през очите на влюбена двойка.

Над 60 деца и техните родители от Фондацията на Димитър Бербатов разговаряха с част от лекторите за развитието на дигиталните медии и за професиите на бъдещето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *