Сайт за под час? Оказа се възможно със Сайт билдър!

Наскоро изпробвах набързо една от актуалните услуги на хостинг компанията СуперХостинг.БГ – Сайт билдър, и сега мога да споделя с вас кратките си впечатления свързани с нея. Но на първо място започвам с това какво представлява самата услуга. Тя предоставя бърз и в общия случай доста лесен начин да направите персонален или бизнес сайт, без да използвате за целта специализирана външна компания. С две думи не са ви нужни програмисти и дизайнери, а само идея и малко време, за да я реализирате. СуперХостинг.БГ предлагат набор от шаблони на сайтове, между които можете да избирате и в последствие да персонализирате според нуждите си. Сайт билдър има 7-дневен безплатен тестови период, в който можете да осъществите проекта си и ако ви хареса да го публикувате с някой от трите предлагани плана – СайтСтарт, СайтБизнес и СайтПро. Абонаментът е на годишна база, а сега имат и промоция, като цените са доста достъпни.

Изборът ви започва още от създаването на тестов сайт, тъй като от плана ще зависи и какво влиза в услугата. Например с колко шаблона ще разполагате (между 10 и 30 готови шаблона), колко страници ще може да създавате на вашия сайт (от 1 до неограничен брой), дали ще имате допълнително функционалност и др.

Хубавото е, че при всичко планове има безплатно включени хостинг, SSL сертификат и професионални пощенски кутии. Това спестява една странична инвестиция за неща, които така или иначе са ви необходими, за да имате сайт. Със Сайт билдър имате всичко нужно, за да стартирате своя сайт, на едно място.

След като се спрете на план, стартирате с въвеждането на желаното име за сайта си и на подходящия за вашия случай шаблон. Аз исках да видя колко най-бързо мога да създам един базов технологичен блог, което ми отне около час, без обаче да навлизам в по-сериозните детайли и да съм включил повече съдържание.

Хареса ми възможността за персонализиране/промяна на почти всеки един аспект от сайта – наименования и оформление на страници, шрифт, създаване на лого, галерии, вграждане на различни елементи и др. Всичко това става през панела, който се намира в лявата част на прозореца и е добре описано – както директно, така и с възможност за помощ от екипа на компанията. В панела са достъпни опции за управление на блоковете, елементите и цветовете на различните обекти, както и табло с основните инструменти, като SEO, Медия, Страници, Блог и др.

Макар да използвате даден шаблон, крайният резултат може да е коренно различен от първоначалната му визия, а това зависи от идеята, която имате. Моята препоръка е предварително да изготвите план за съдържанието и визията на сайта си преди да го реализирате. Също така, въпреки че скелетът на сайта може да е готов за час, със сигурност ще ви трябва доста повече време, за да получите желаната визия, така че не се отказвайте.

Освен това трябва добре да прецените това от колко страници се нуждае вашият сайт, като в общия случай те са пет. Както съветват от СуперХостинг.БГ е добре да включите следните страници: Начало, За нас, Услуги/Протфолио, Блог/Новини и Контакти. Разбира се, всеки случай е частен и това може да варира, като в някои случаи можете например да вградите информацията и/или формата за контакт в някоя от другите страници, която е с по-ограничено съдържание.

Предвидете си повече време за въвеждане и оформление на текстовото и мултимедийно съдържание, тъй като процесът все пак не е от най-бързите. С времето работата с наличните инструменти става лесна и не би трябвало да изпитате затруднения, а освен това са налични и помощни видеа, като това например:

И така, ако искате да имате нов сайт, можете още днес да изпробвате безплатно услугата Сайт билдър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *