Ревю: Honor Band 5

Носимите устройства стават все по-достъпни, а разнообразието в този сегмент е огромно. Това важи и за фитнес гривните където са налични множество модели от всички топ производители. Моделът, с който ще ви запозная днес е най-новото предложение на Honor, което е налично у нас – Honor Band 5.

Дизайн

Гривната е с компактен, практичен и свеж дизайн. Корпусът е в черен цвят, като са налични разновидности със синя, розова и черна силиконови каишки. Рамките около дисплея са значителни, а под него е разположен кръгъл сензорен бутон, с който отивате към основния екран. Гривната е водоустойчива на потапяне до дълбочина от 50 метра. Каишката се захваща доста стабилно, а в долната част на конструкцията са разположени сензори и пиновете за зареждане. Самото зареждане става чрез включен в комплекта адаптер, който свързвате към USB порт.

Бърз старт

Започваме от това как да включите гривната и да я свържете със смартфона си. Предварително инсталирайте приложението Huawei Health, с което гривната се сдвоява с телефона. Тъй като тя няма хардуерни бутони, включването става като я свържете към докинг аксесоара за зареждане. След това отваряте приложението на смартфона си, отивате в раздела за устройства и там кликвате върху добавяне на ново такова, като избирате гривната от показания списък. След това системата ще ви покаже списък с околните устройства, от който избирате вашето устройство. Приключвате с потвърждение от гривната за сдвояване.

Дисплей

AMOLED дисплеят е диагонал 0.95 инча и е приятна изненада, предлагайки висока яркост, като картината е отчетлива дори при ярка околна светлина. Екранът се активира при повдигане на ръката, като остава изключен през останалото време. Налична е опция за автоматично намаляване на яркостта през нощта. Управлението през сензорния екран става с плъзгане с пръст в четирите посоки, като е наличен и специален бутон под екрана за връщане към основния екран. Чрез завъртане на китката можете да преминете към следващия информационен екран. Именно дисплеят според мен е големият плюс на гривната.

Проследяване на тренировки

Основната функционалност на гривната е да проследява различни типове тренировки и показатели. За целта са налични сензори за следене на сърдечния ритъм (с опция за постоянно отчитане) и нивото на кислород в кръвта. Сред проследяваните дейности са бягане, ходене, колоездене и плуване (в четири стила). Отчетените по време на тренировката данни можете да видите в приложението за смартфони Huawei Health като данните там са доста детайлни, включително с визуализиране на карта на маршрута ви. Показват с данни като сърдечна честота, продължителност на тренировка, разстояние, честота на крачка, скорост, калории и аеробни/анаеробни резултати.

За следенето на качеството на съня се грижи технологията TruSleep, която анализира качеството на съня в реално време и идентифицира ежедневните навици за сън, като същевременно предоставя над 200 индивидуални съвета за по-добър сън през нощта.

Huawei Health

Honor Band 5 показва известията, които получавате на телефона, както и входящите обаждания с опция за затваряне. Налични са още опция за търсене на телефона ако той е в обхват и за използване на гривната за снимане от разстояние – със съвместимите смартфони на Huawei и Honor. Други интересни и полезни функционалности са хронометър и таймер, като макар и да не са необходими в ежедневието е добре да имате бърз достъп до тях.

Настройката на повечето функционалности става през приложението Huawei Health. Оттук можете да активирате известията, постоянно проследяване на пулса, следене на съня, предоставяне на информация за времето и т.н. Тук разполагате и с богат набор от циферблати, които можете лесно да сменяте според настроението или обстановката, като някои от тях визуализират и времето – като градуси. Налични са опции за постоянно следене на пулса и на съня, а освен това и за подсещане при обездвижване за повече от час.

Батерия

Батерията дава до 2 седмици автономност с един заряд, но за целта трябва да изключите постоянното проследяване на пулса и следенето на качеството на съня. Като цяло съм доволен от този аспект на гривната.

Заключение

Honor Band 5 е сред качествените предложения на пазара, като предлага добра издръжливост на батерията и широк набор от функционалности. Гривната е с приятен дизайн и има ярък дисплей, а в момента е с цена в свободна продажба от 79 лв. С нея можете да проследявате най-популярните типове тренировки и да следите някои основни показатели в ежедневието си – изминати крачки, пулс, ниво на кислорода в кръвта и др.

Pavlin Lukanov

4 thoughts on “Ревю: Honor Band 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *