Ревю: Lenovo Yoga Smart Tab

Продуктите на Lenovo, които са част от сериите Yoga, традиционно предлагат гъвкавост по отношение на начините по, които можете да ги ползвате. Добър пример за това е и най-новият модел – таблетът Yoga Smart Tab. Отскоро той е достъпен у нас, а в днешното ревю ще ви запозная именно с него.

Дизайн

Отличителната черта на новия таблет е прибиращата се стойка, която се завърта на 360 градуса и позволява използването на таблета по четири начина. Можете да го ползвате като таблет, в изправено състояние, под наклон или да го окачите. В положение таблет стойката е плътно прикрепена към основата, а за да я отворите е нужно да натиснете специален бутон.

По дължината на едната страна, където се намира и стойката, е видимо и удебеляване, в което са вградени стерео говорителите – JBL с Dolby Atmos технология. На гърба, освен стойката, откриваме и основната камера. Част от конструкцията е метална, а гърбът е с матово покритие, което спомага за стабилен захват. Налични са 3.5 мм жак за слушалки, USB Type-C порт и хардуерни бутони за управление на силата на звука и включване. Над дисплея откриваме предната камера.

Основни характеристики:

  • Дисплей: 10.1”, IPS, Full HD (1920 x 1200)
  • Чипсет: Snapdragon 439
  • Памет: 4GB RAM, 64GB за файлове, Micro SD слот
  • Звук: 2 x 2W JBL говорители с Dolby Atmos
  • Свързаност: WiFi 802.11 ac (2.4GHz/5GHz), Bluetooth 4.2, 3.5 мм жак, USB Type-C порт
  • ОС: Android 9 Pie
  • Батерия: 7000 mAh
  • Размери: 242 x 166 x 8.5-24 мм, 580 гр.

Най-голямото удобство, което предлага моделът е възможността да го използвате в различни ситуации. Естествено на първо място е като таблет за четене, браузинг, игра, гледане на видео съдържание и т.н., и всичко това в удобна за вас позиция и място. Вторият основен режим е „Стойка“ като е екранът е изправен и лесно достъпен без да държите устройството в ръка, като отново можете да гледате телевизия, филми клипове или слушате музика докато вършите нещо друго. Третият основен режим дава опция за окачване – например в кухнята можете да преглеждате рецепти или да гледате телевизия докато готвите. Четвъртият режим е „под наклон“ и може да бъде използван за презентиране, наред с всички гореспоменати приложения.

Дисплеят е с IPS панел, диагонал 10.1 инча и резолюция Full HD+. Той е доста качествен и с високи степен на яркост и контраст, а и цветовото представяне е на висота. Наличен е режим за щадене на очите, в който се ограничава синята светлина, а можете да зададете неговото активиране и по график. Освен това е достъпна опция за адаптивна яркост, която променя нивата на яркост спрямо околната осветеност. Благодарение на използваните „in-cell TDDI“ технологии, докосванията се отчитат точно.

Основните параметри включват чипсет Snapdragon 439 в комбинация с 4GB RAM и 64GB разширяема памет. Чипсетът е от сравнително нисък клас, но се справя с ежедневните задачи, като в някои ситуации се наблюдава леко забавяне, но то е пренебрежимо. Вградената памет е достатъчна, а ако привърши, можете лесно да я разширите чрез Micro SD памет карта.

Вариантът, с който разполагах е с двубандова Wi-Fi свързаност, което позволява постигането на високи скорости на трансфер. Налична е и 4G версия, към която можете да добавите SIM карта. Сред опциите за свързване са още USB Type-C порт и 3.5 мм жак за слушалки. Таблетът разполага с 5-мегапикселова основна камера и 8-мегапикселова предна.

Звуковата система се състои от два JBL говорителя с мощност по 2W и поддръжка за технологията Dolby Atmos. Налично е и специално приложение за настройка на звука с включени няколко предварително настроени режима. Възпроизвежданият звук е силен и с високо качество, което е очаквано, имайки предвид хардуерната система и софтуерна технология. Можете да се наслаждавате на филми, игри и музика с мощен и плътен звук, като моделът превъзхожда в това отношение не само повечето таблети, но и много лаптопи.

В софтуерно отношение е налична Android 9 Pie с близък до стоковия интерфейс на операционната система. Таблетът включва и Ambient режим, който се активира когато той е включен към захранването и при заключен екран показва интересна информация от ежедневието, като времето, снимки и др.

Вградената батерия е с капацитет 7000 mAh и предлага сериозна издръжливост, която според компанията достига до 11 часа в браузинг и 10 часа при видео плейбек в резолюция 1080p. Зареждането става през USB Type-C порт.

Заключение

Цените на таблета започват от около 500 лв. и варират според конфигурацията, а сред операторите го предлагат Теленор. Lenovo Yoga Smart Tab предлага добра функционалност и е на прилична цена, а добавена стойност дават качествената звукова система и стойката. Можете да го използвате в разнообразни ситуации в зависимост от ежедневните си нужди.

Pavlin Lukanov

One thought on “Ревю: Lenovo Yoga Smart Tab

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *