Кратко ревю: Genesis Argon 200

В първото ни ревю за годината ще ви запозная с достъпния комплект гейминг стерео слушалки с микрофон Genesis Argon 200. Вече изпробвах няколко различни продукта на бранда и мога да кажа, че съм доволен от съотношението цена-качество, което предлагат.

Дизайн

Слушалките са със сравнително стандартен дизайн, като са удобни и при продължително носене. Външната част на наушниците е с матово покритие, а вътрешната е с кожено и мрежесто покритие. Върху лявата слушалка е прикачен микрофон, който не може да бъде откачан. Кабелът е дълъг и сплетен, което означава, че ще издържи по-дълго време. Налично е вградено в кабела дистанционно за увеличаване и намаляване на звука, а свързването става чрез двоен 3.5 милиметров жак.

Основни характеристики:

  • Говорители: 50мм
  • Импеданс: 32Ohm
  • Честотен диапазон: 20 – 20000 Hz
  • Интерфейс: 2 x 3.5 мм жак
  • Микрофон: -38 dB, 100 – 10000 Hz
  • Тегло: 240 гр

Малко впечатления

Освен, че са удобни Argon 200 предлагат и висококачествен звук, което е възможно благодарение на големите им 50-милиметрови говорители, както и останалите звукови параметри – широк диапазон и импеданс от 32 ома (Ohm). Моделът може да възпроизвежда двуканален стерео звук, който е чист и силен, а за удобство е достъпно и вградено в кабела дистанционно. Чрез него можете да увеличавате и намалявате звука.

Свързването става през 3.5 милиметрови жакове – за слушалки и микрофон, което ги прави подходящи за редица видове устройства. Тъй като се разчита на този интерфейс не са необходими и допълнително драйвъри за правилното функциониране на модела. Както споменах има и микрофон, който може да бъде използван за комуникация със съотборниците по време на игра. Звукът през него е с високо качество. Микрофонът е фиксиран от външната страна на дясната слушалка и позицията му се регулира според нуждите, но не може да се откача.

За по-голямо удобство се регулира и лентата над главата, което прави слушалките подходящи за голям кръг потребители. Приятна добавка е и дългият кабел, който е сплетен и изглежда може да издържи при продължителна употреба.

Заключение

При цена под 30 лв. Argon 200 са добро бюджетно решение ако не разполагате с голям бюджет за гейминг слушалки. Получавате качествен звук, микрофон и удобен дизайн, който позволява дълги часове употреба без сериозен дискомфорт. За това помага и леката конструкция.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *