HMD може да използва познат подход при камерата на Nokia 9.2 PureView

Очакванията към първият флагман на HMD Global бяха големи, но Nokia 9 PureView не успя да ги оправдае в някои отношения. Най-големият проблем се корени в технология към петорната основна камера, която идва от компанията Light и не винаги дава достатъчно надеждни резултати. Част от проблемът може би се дължи на използвания стар чипсет, който не се справя достатъчно бързо с изчислителните задачи.

Наскоро се появиха слухове свързани с наследника на Nokia 9, който може да използва най-новия флагмански чипсет Snapdragon 865 и да се появи през есента на настоящата година. Нови данни сочат, че най-вероятно става дума за Nokia 9.2 PureView и е възможно HMD да не използва технологията на Light, а да заложи на по-конвенционален подход. Това вероятно означава наличието на стандартен, широкоъгълен, телефото и/или обектив за боке ефекти.

Очакваната цена на Nokia 9.2 PureView е около 600 евро, а според слуховете може да видим безрамков дисплей, 32/48MP селфи камера, безжично зареждане и 3.5 мм жак за слушалки.

Информацията, както и мнението за представянето на Nokia 9 PureView са от Android Authority. Ние имахме съвсем кратък досег с телефона, за да можем да дадем адекватно мнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *