Ревю: Nokia Power Earbuds

От около месец имам възможност да ползвам новите изцяло безжични слушалки с марката Nokia – Power Earbuds и вече мога да споделя впечатленията си свързани с тяхното представяне.

Започвам това, че те са компактни с осезаем корпус и гумирани накрайници, които се поставят в ухото. Основната част от конструкцията е в черен цвят с полирано покритие. Всяка от слушалките разполага с вграден микрофон и чувствителна на допир повърхност за управление на плейбека и разговорите. Налична е и IPX7 сертификация за водоустойчивост – това означава, че можете да ги носите и когато вали, но не и да ги потапяте изцяло във вода.

Слушалките вървят с кейс за съхранение и зареждане, който включва и допълнителна батерия. Той се зарежда през USB Type-C порт, а такъв кабел ще откриете в комплекта. Налични са и три чифта сменяеми накрайници с различни размери.

Nokia Power Earbuds са доста удобни и прилягат плътно в ухото, а това помага за изолирането на много голяма част от околните шумове, дори без наличието на специална технология за шумопотискане. Това разбира се е от голям плюс в ежедневието, тъй като можете до някаква степен да се изолирате от околността.

Препоръчително е преди първоначална употреба да заредите изцяло кейса и слушалките. След това сдвояването със смартфона е доста лесно. С отварянето на кутията те могат да бъдат открити и добавени от телефона чрез секцията за Bluetooth. Разчита се на Bluetooth 5.0 технология. След първоначалното сдвояване, всеки път щом ги извадите, те автоматично се свързват със смартфона ви и можете директно да ги използвате.

Слушалките са с 6-милиметрови говорители от графен, което е интересно приложение на този обещаващ материал. Звуковите им свойства са много добри като както силата, така и качеството на звука са доста добри. Това разбира се зависи и от съдържанието, което слушате.

Можете да ги използвате и за провеждане на разговори, като мокрофоните са качествени и при добри околни условия, звукът се чува много добре от отсрещната страна. Имайте предвид, че при шумна обстановка и силен вятър, резултатите на се толкова добри.

С едно докосване върху сензорната повърхност паузирате плейбека, а с повторно го активирате отново. С двойно почукване върху дясната слушалка преминавате към следващото парче в плейлиста, а върху лявата се връщате към предишното. При входящо обаждане, можете да приемете разговора с еднократно докосване и да го отхвърлите с кратко задържане. Слушалките засичат и изричането на ключовите фрази за активиране на използвания гласов асистент и задаване на команди. Освен това, тази функция може да бъде активирана чрез задържане за около две секунди върху дясната слушалка.

Можете едновременно да използвате двете слушалки или отделно само дясната.

Според компанията с един заряд на слушалките получавате до 5 часа издръжливост при постоянен музикален плейбек, а моите наблюдения сочат, че в реални условия се достигат поне 4 часа. Ако ползвате Power Earbuds със съвременен смартфон, дори може да виждате нивото им на заряд. Освен това при при напълно зареден кейс, от него можете да заредите слушалките цели 30 пъти, което е впечатляващо. Това е възможно благодарение на наличето на вградена батерия с капацитет 3000 mAh – каквато е достъпна в много от съвременните смартфони. Когато батериите са с нисък заряд, LED индикаторите на слушалките ще започнат да мигат в червено.

Заключение

Оставам с добро впечатление от качеството на звука, което предлагат слушалките, а освен това и от сериозната издръжливост на батериите, която е благодарение на голямата врадена в кейса батерия. Освен това те са удобни, прилягат добре в ухото и предлагат добра естествена изолация на околните шумове. За под 200 лв. тези слушалки предлагат отлично съотношение цена-качество.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *