Ревю: Sandberg Survivor Powerbank 30000 (PD45W)

Съвременните смартфони имат един основен недостатък и това е издръжливостта на батерията. Често компенсираме това с портативна батерия, която да ни даде необходимия заряд когато сме в движение. Стандартно този тип устройства са с капацитет около 10 000 mAh, което може да предостави до 2-3 заряда на батерия със стандартен за днешно време капацитет. Sandberg Survivor Powerbank 30000 обаче, както подсказва и името ѝ, предлага 30 000 mAh, а освен това е ударо- и водоустойчива с полезни екстри като фенер и опция за закачване чрез карабинер.

Дизайн

Това не е типичната портативна батерия, което е видно и от дизайна на модела. Конструкцията е голяма и с комбинация от релефно и гумирано покритие, което помага за по-високата издръжливост. В горната ѝ част са налични бутон за включване на фенерчето и индикатор за нивото на заряда. LED диодите за фенера се намират отдолу на конструкцията. Налични са още скоба за прикачане на включения в комплекта карабинер и панел с множество портове.

Основни характеристики:

  • IP66 прахо-, ударо- и водоустойчива конструкция
  • Капацитет: 30000 mAh / 111 Wh
  • Зареждане: Micro USB (QC 2.0)/Type-C (PD45W)
  • Изходящи: (QC 3.0 – 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A), 5V 2.4A, 5V 2.4A
  • Фенер: 8 х LED
  • Оперативна температура на разреждане: -20~60℃

Няколко са основните акценти на тази батерия, като започвам от големия ѝ капацитет от цели 30 000 mAh, който е достатъчен за зареждането на между 7 и 10 пъти смартфон със стандартен в момента капацитет от около 3000 mAh. Това е доста повече над стандартните предложения, които сме свикнали да виждаме с около 10 000 mAh капацитет.

Зареждането на батерията става чрез някой от вградените Micro USB или USB Type-C портове, като се подгответе за дълго зареждане, което е породено от големия ѝ капацитет. Първият път, в който я зареждах ми отне цяла нощ за зареждане от 0 до 100%. Нивото на заряда можете да следите чрез LED индикатор.

Портативната батерия предлага 3 USB Type-A (стандартни USB) портове с поддръжка на технологията за бързо зареждане Quich Charge 3 с мощност до 18W. Освен всичко можете да зареждате и лаптопи с мощност до 45W, което може да е от голяма полза когато работите в движение и нямате достъп до електропреносната мрежа.

Можете да вземете батерията почти навсякъде с вас, тъй като тя разполага с IP66 сертификация и е устойчива на вода, удар и прах.

Тест за водоустойчивост

Тест за устойчивост при изпускане

Сред другите интересни функционалности са LED фенер, който се състои от 8 диода и предлага доста ярка светлина. Определено полезна добавка в разнообразни ситуации като например в природата на открито, при спиране на тока и т.н. Чрез включения в комплекта карабинер, можете да закачите батерията на удобно място и тя да служи за лампа когато сте на палатка например. Чрез карабинера можете също така да я закачите към раница при носене.

Заключение

Макар да е с големи размери, батерията компенсира това с полезните функционалности, които предоставя. Тя е с много висок капацитет, предлага технология за бързо зареждане и зарежда дори лаптопи. Освен това тя е устойчива на удари, прах и вода и можете да я използвате в разнообразни ситуации. Много добра добавка е LED фенерът, който е полезен плюс.

Pavlin Lukanov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *