Екранът на Galaxy Z Flip се издрасква лесно

Galaxy Z Flip е вторият смартфон със сгъваем екран на Samsung, като една от основните му отличителни черти е наличието на стъклено покритие, което от компанията наричат Ultra Thin Glass (UTG). Очакването към подобен тип екрани обаче е те да не се издраскват лесно, но последния тест на Зак от канала в YouTube, JerryRigEverything показва, че това не е точно така.

Екранът на устройството получава едва забележими вдлъбнатини при ниво 2 по скалата на Моос, а при ниво 3 вече има по-дълбоки вдлъбнатини. При стъклото драскотините са видими при ниво 5 или 6 в зависимост от защитното покритие. От Samsung поясняват, че дисплеят има пластмасово защитно покритие върху споменатия вече стъклен слой. Интересно е обаче, че Зак дори пробива екрана, като ефектът е такъв, който е нетипичен за стъклен екран. След това PBKreviews разглобиха устройството и все пак е видим слой, който наподобява стъкло, но той е много тънък и крехък.

Въпреки всичко, конструкцията на устройството е здрава и не се счупва сериозно дори при опит за сгъване на обратно. Пантата също дава ефективна защита от външни частици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *