Интервю: Huawei P40 ще е наличен у нас на 6 април

Непосредствено след представянето на най-новите продукти на Huawei, включително сгъваемия смартфон Mate Xs, ултрабука MateBook X Pro и таблета MatePad Pro 5G, имах възможност да взема кратко интервю от Генералният директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония Лонгруи Циу (Джефри).

Първият ми въпрос е свързан с разпространението на новия коронавирус в Китай и по точно как това ще се отрази на компанията и пазара на смартфони в страната?

Не мога да отговоря за това как това ще се отрази на пазара, но Huawei е предприела редица мерки за защита на работниците и доставчиците си. Основателят на компанията дори наскоро е посетил едно от съоръженията. Засега всичко върви добре и няма проблеми с доставките.

Следващият ми въпрос е свързан с новата софтуерна платформа на компанията и предимствата ѝ?

В бъдеще ако даден разработчик създаде приложение за смартфон, то ще може автоматично да бъде прехвърлено и за други типове устройства като лаптопи и дори коли.

Успяхте ли да продадете всички бройки Huawei Mate 30 Pro, които бяха пуснати в официална продажба у нас?

Да. За няколко дни.

Възнамерявате ли да пуснете още бройки?

Тъй като на 26 март представяме новата серия Huawei P40, няма нужда от това.

Възнамерявате ли да пуснете тази серия и у нас заедно с международната ѝ премиера?

Моделите ще са налични в България на 6 април, което може да е дори по-бързо от появата му в Западна Европа. Макар и с един ден.

И тук ли ще има ограничени количества?

Тази продуктова серия ще бъде пусната по подобие на предходните ни устройства като P30 например. Няма да има ограничения в количествата.

Какво ще е покритието по отношение на приложенията?

Всички нужни на потребителите ще бъдат налични. Търсим решение на това предизвикателство. За цялостната екосистема ще е необходимо повече време.

Как вървят продажбите на носимите устройства на компанията у нас?

Те вървят доста добре, подобно на продажбите в световен мащаб. Особено популярни са часовниците от серията Watch GT, което отдаваме на издръжливостта на батерията, но има силен интерес и към слушалките FreeBuds 3.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *