DXOMARK: Huawei P40 Pro има най-добрата камера

Миналата седмица Huawei представи новата си флагманска серия смартфони P40, като в нея е и моделът P40 Pro. Сега организацията, която тества мобилни камери – DXOMARK публикува и резултатите от прегледа си на основната и предна камери на устройството. Без изненада, P40 Pro оглавява двете класации. В секцията с основната камера, той получава общо 128 точки (140/105 за снимки/видео), което е с четири точки повече от Xiaomi Mi 10 Pro и Oppo Find X2 Pro. Селфи камерата получава 103 точки (108/95) и също е на първо място, пред Huawei nova 6 5G.

Припомняме и какво включва основната камера на модела

Основната му камера е четворна и включва два RYYB сензора, като първият от тях е с цветови филтър RYYB CFA – 50MP Ultra Vision с бленда f/1.9 и OIS, която е предназначена за снимки. Разчита се на система за сливане на пикселите (за 12.5MP снимки) и Octa Phase Detection система с AI технология за избор на най-добра снимка при заснемане на поредица за 1.7 секунди. Това е и най-големият сензор използван в смартфон досега като е с размер 1/1.28 инча.

Вторият е 40MP Cine Camera и ще бъде използван за заснемане на видео с резолюция до 4K. Тук са налични ултраширокоъгълен обектив и бленда f/1.8. Поддържа се запис в HDR, сливане на 16 пиксела в 1 и ISO до 51 200. Налична е опция за снимане на видео при супер забавен каданс от 7680 кадъра в секунда. Постигат се и боке ефекти в реално време, както и локализация и приближаване на звука от даден източник.

Следва 12MP SuperSensing сензор с перископен телефото обектив, който предлага 5-кратен оптичен, 10-кратен хибриден и 50-кратен максимален зуум. Тук е налична оптична система за стабилизация (OIS + AIS). Последният сензор е 3D ToF.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *