„Изкуството на движението“ и дизайнът на Huawei P40 Pro

Серията смартфони P на Huawei е с фокус върху фотографията, но едновременно с това предлага и интересен дизайн, който се слива с качествената камера. Дизайнерската тема на флагманите на най-новото й издание, и по-специално на модела Huawei P40 Pro, който вече е достъпен у нас, е „Изкуството на движението“. Идеята на създателите на серията е да пресъздадат движение в разнообразните му черти.

Huawei P40 Pro e базиран на концепция за флуидност подобие на Центъра Heydar Aliyev, проектиран от Заха Хадид.

Концепцията най-добре се илюстрира от свойствата на водата. Quad-curve Overflow дисплейът е леко извит от центъра към четирите страни на тялото, включително и ъглите. В сравнение с дисплея на P30 Pro, който е двустранно извит, този на P40 Pro е извит във всички четири страни, с малко по-изразена крива отляво и отдясно. Извивката към ъглите е олицетворение на аеродинамичия дизайн на целия корпус.

Ultra Vision камерата е с дизайн, който следва традициите на серията P, а именно хоризонталната ориентация на логото и камерата, което напомня на традиционните компактни фотоапарати. При Huawei P40 Pro новото е модулът „всичко в едно“ за камерата на гърба, който включва всички нейни компоненти. Неговата леко заоблена форма и размер, са балансирани с тялото на целия смартфон. Размерът на секцията е стъпка от спиралата на Фибоначи.

Зад всеки един детайл стои определено значение, а ето и някои детайли от дизайна и производството на P40 Pro:

  • За Huawei P40 Pro е използван най-големия в индустрията GDM-текстуриран обектив. Пространството в камера блока е разделено на сенки и светлини, за да подчертае трите основни обектива, подобно на ириса, заобикалящ зеницата на окото.
  • Всеки обектив е покрит със синьо-зелен филм, блестящ като сапфир, за едновременно отличен визуален и оптичен ефект.
  • Huawei P40 Pro + използва интегриран „вулканичен“ дизайн за задния панел, за да сведе до минимум издадеността на камерата, с помощта на диамантен процес на рязане и специален процес на керамично полиране.
  • Стъкленият панел и тънките метални рамки са гладко свързани за удобно захващане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *