Интересни данни за ръста в употребата на Microsoft Teams

Свидетели сме на драстични промени в работата на училищата и бизнеса, като милиони хора по цял свят се адаптират към новата реалност за онлайн провеждане на дейностите. В светлината на тези процеси Microsoft публикува доклад в новия си Work Trend Index за анализ на тенденциите в производителността и проследяване на това как работата от вкъщи променя взаимодействието между хората.

Microsoft отчете 2.7 милиарда минути, прекарани в срещи, само в един ден. Това е своеобразен рекорд. Скокът е с близо 200% в сравнение със средата на март, когато са били регистрирани 900 милиона минути. 183 000 потребители в 175 страни използват Teams for Education. Чрез платформата преподавателите могат да се свързват със своите ученици във виртуална класна стая.

Потребителите на Teams включват камерата си при разговори два пъти по-често, отколкото преди избухването на пандемията от COVID-19. Общият брой на видео разговорите през март е нараснал с 1,000%. Има и интересна географска разбивка по региони – например в Норвегия и в Нидерландия най-често се използва този начин на комуникация (там около 60% от срещите включват видео).

Страните и индустриите, най-силно засегнати от кризата като Италия и Испания, използват най-често мобилни устройства за свързване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *